Jan Malý
3. května 2017 • 14:48

Famózní Ronaldo. Řádění v Lize mistrů ho posouvá k dalšímu Zlatému míči

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid opět demonstroval svou výjimečnost a předvedl fantastické představení. V prvním semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid svým hattrickem zařídil výhru pro svůj tým 3:0, výrazně jej popostrčil směrem k finále soutěže, načal druhou stovku gólů v milionářské soutěži a sebe přiblížil k zisku dalšího Zlatého míče. 



Liga mistrů představuje v této sezoně zajímavé hrdiny a možná i budoucí uchazeče o Zlatý míč. Patří mezi ně osmnáctiletý zázrak Kylian Mbappé z Monaka nebo třiadvacetiletý střelec Paulo Dybala z Juventusu. Ovšem mohl by třeba jeden z nich narušit už devítiletou nadvládu Cristiana Ronalda z Realu Madrid a Lionela Messiho z Barcelony? Těžko.

A ne jen kvůli tomu, že Ronaldo a Messi jsou pojmy, kterým hlasy od některých volitelů naskakují skoro automaticky. „Bílý balet“ se totiž v honbě za obhajobou titulu v Lize mistrů vlní především díky střeleckému kroku fenomenálního Portugalce.

Ronaldo byl úžasný už ve čtvrtfinálovém dvojutkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, kdy sám vstřelil pět ze šesti branek Realu. Opanoval i první semifinále proti městskému sousedovi Atlétiku, královský klub vyhrál díky jeho hattricku 3:0.

Real podal výborný týmový výkon, třeba Toni Kroos jeho hru ve středu pole výtečně řídil. Ale Ronaldo výrazně čněl. Úsilí svých spoluhráčů brilantně zúročil. Byl mužem, který udělal mezi oběma soupeři klíčový rozdíl, jak se od něj čeká.

Proto nakročil k dalšímu Zlatému míči pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Zatím má čtyři a pátým by vyrovnal Messiho. V letošním kalendářním roce se nekoná velká akce typu mistrovství světa, Evropy či Copy Amériky. Liga mistrů bude zřejmě tím nejhlavnějším kritériem a Ronaldo v ní momentálně září a táhne Real za dalším titulem. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud