Jiří Punčochář
7. března 2016 • 22:07

Červenka je klíčovým hráčem. V play off se to cení dvojnásob

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Brně dobře věděli, proč se v přípravě na vstup do extraligového play off zaměřili na eliminování Romana Červenky, největší hvězdy Chomutova. Nedá se říct, že by v prvním duelu předkola (Piráti ho vyhráli 2:1 v prosloužení) odvedli vysloveně špatnou práci, že by na něho zapomínali, že by v obraně hořeli. A stejně je nejsledovanější muž série zaskočil. Dvě jeho gólové asistence znamenaly výhru domácích.



Chomutov právě takový příspěvek od Romana Červenky čekal. Ve vyrovnaném zápase patřil k nejlepším hráčům na ledě, dokázal si najít skulinu do šance, překonat nahrávkou obranu, vytvořit zajímavou situaci. Že to nevedlo k jeho vlastnímu gólovému zakončení, to může zajímat jen statistiky. Stejně tak jako fakt, že vyrovnávací gól, na který Červenka nahrál, byl hodně šťastný. Puk klidně mohl skončit po teči v rohu ledu. Leč neskončil.

Chomutovský trenér Vladimír Růžička řekl, že od svého lídra očekává během play off ještě víc než v první partii. Červenku zná, měl by tedy vědět, o čem mluví. Ale už takhle ukázal reprezentační centr svoji třídu.

Že s přehledem ovládl bodování základní části, to úderem páteční půlnoci přestalo být zajímavé. Jestli ovládne i play off, to je ve hvězdách. Ale že bude vidět, to se dá předpokládat.

Lídr, který dotáhne svůj tým k výhře v play off, jakýmkoliv způsobem to udělá, je oproti základní části ceněný dvojnásobně.

SESTŘIH: Předkolo play off (1. zápas): Chomutov - Kometa Brno 2:1 po prodloužení
Video se připravuje ...

Brett Skinner, Roman Červenka, Jan Rutta se radují s vyrovnávací branky.
Brett Skinner, Roman Červenka, Jan Rutta se radují s vyrovnávací branky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud