Jonáš Bartoš
14. března 2015 • 22:38

U Sparty zvítězila opatrnost. Remíza v Jablonci nahrála na smeč Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neprohrát, neprohrát, hlavně neprohrát. Tuhle mantru měli fotbalisté Sparty v hlavách celé utkání. V Jablonci se hrála především úporná bitva, kde si oba celky hlídaly zadní vrátka. Konečná remíza 0:0 znamená logické vyústění vývoje dění na Střelnici. Co z bodové dělby plyne? Především slušná nabídka Plzni, která se po středeční dohrávce se Slavií může dostat do pětibodového trháku.



Letenští dostali v jablonecké mlze jasné pokyny. Především zodpovědně dozadu, neudělat chybu. Což se vesměs dařilo. Styl hry plné soubojů a nakopávaných balonů vyhovoval především zkušenému stoperovi Kováčovi, který bez problémů sbíral většinu míčů.

Opatrná taktika Lavičkova souboru má své opodstatnění. Když vypadnou tři ze čtyř obránců základní sestavy, musí se hra danému stavu přizpůsobit.

Obhájce titulu ale neodehrál dobrou partii. Jestli se alespoň někdo snažil trošku hrát a tvořit, byli to domácí. Podobně jako při rozlučce s podzimem proti Plzni hráli aktivněji a častěji ohrožovali Marka Štěcha.

Letenští zápas poctivě odpracovali, o tom žádná. Poctivě se ve sprintu vracel i takový Václav Kadlec, jindy spíš typ pro útočnou polovinu hřiště. Právě on měl na kopačce dvě největší možnosti, kterými Sparta mohla zápas rozhodnout.

Z konečné remízy ale nikdo na Letné jásat nemůže. Zatímco Plzeň na Střelnici vydřela šťastné vítězství, Sparta si domů veze jen bod. Dočasně sice v tabulce před Plzní vede. Jenže pokud Západočeši zvládnou nedělní zápas na Dukle a středeční dohrávku se Slavií, půjdou do pětibodového trháku.

Deset kol před koncem by takový náskok samozřejmě nebyl fatální, ale dal by Koubkově partě značnou výhodu a pořádnou dávku sebevědomí. V Plzni remízový výsledek z Jablonce musí brát všema deseti. Severočeši se k vedoucí dvojici výrazně nepřiblíží a jen na samotných hráčích bude, zda se jim po neděli a středě podaří odskočit i Spartě…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud