Jonáš Bartoš
3. listopadu 2015 • 17:47

Baroš na EURO? Proč ne. Ale hráč by musel změnit sám sebe

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva se škrábe do sestavy Mladé Boleslavi, od léta doháněl kondiční manko. V téhle konstelaci mluvit o Milanu Barošovi a návratu do reprezentace? Zdá se to jako bláznivý úlet. Nicméně Pavel Vrba je chytrý trenér. V horizontu uvažování směrem k mistrovství Evropy dobře ví, že se vyplatí nechat Barošovi dvířka otevřené. Jeden z nejlepších českých útočníků v historii už několikrát dokázal, že se zvládne vrátit do excelentní, reprezentační formy. Pokud tedy bude sám chtít…



Ještě před měsícem se zdálo, že Baroš zůstane boleslavskou nepojízdnou atrakcí za hodně peněz. Pak přišla změna - zkušený forvard záhy naznačil své nesporné kvality. Dvěma góly v síti Slovácka dal vzpomenout na starého Baroše, kdysi dravého útočníka TOP evropského formátu. Povedl se mu i zápas v Olomouci.

O Barošovi se dokonce mluví i na tiskových konferencích českého národního týmu. Pavel Vrba otevřel téma ve smyslu, že by mohl po slavném jménu s oficiálně ukončenou reprezentační kariérou za určitých okolností ještě uvažovat.

Povolávat ho a přemlouvat na listopadový přátelský termín nemělo smysl, to je ještě předčasná věc. Pokud ale nabere formu na jaře? Dlouhodobé trable s útočníky jsou v Česku dobře známé, takže proč případně nezkusit rozstříleného Baroše…

Limberský je zpět v reprezentaci, šanci dostane Vacek
Video se připravuje ...

Doba, kdy byl v Česku vypískávanou hvězdou, kterou fanoušci nemohli vystát, je dávno pryč. Především chováním při působení v Baníku si enormně vylepšil renomé, ve svých 34 letech dospěl a stal se všeobecně respektovanou osobností.

Zároveň není ve věku, kdyby nezvládl nastupovat na nejvyšší úrovni. Prakticky stejně starý je Zlatan Ibrahimovic, pořád jeden z nejlepších kanonýrů ve světě. Stejný ročník narození má v občance i David Lafata .

Barošovi prospěl dril pod boleslavským Karlem Jarolímem, byť si to možná nechtěl připustit. Přísný trenér mu nic neodpustil a dostal hráče na kondiční úroveň, kde poslední léta i vinou zranění rozhodně nebyl. Současný Baroš vypadá nažhavený a ve formě. Teď už záleží jen na samotném hráči, jaké priority si pro zbytek kariéry zvolí.

Pokud se zakousne, vydrží zdravotně a na jaře předvede mimořádné výkony (Vrba mluvil v nadsázce o patnácti ligových gólech), může přijít na řadu reprezentační comeback. Baroš sice v nároďáku za Bílkovy éry oficiálně skončil, nicméně od Vrby, se kterým se potkává od svého mládí, by se za jistých okolností třeba umluvit nechal.

Baroš by ale tohle všechno musel sám chtít, přes zimu i jaro ohromně dřít a ještě se potkat s formou na hřišti. Stále převažuje hodně ALE, nicméně třeba se všichni v době skládání nominace na EURO budeme hodně divit…

Mladá Boleslav - Slovácko: Gól Milana Baroše na 1:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slovácko: Výstavní trefa Milana Baroše na 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud