Michal Koštuřík
19. září 2016 • 20:40

Sparta je stále jinde, ale Zlín nepostavil zeď a ukázal, že není na trůnu omylem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádka pokračuje. Jednoduše: Zlín má 17 bodů a za sebou nejtěžší zápasy v lize. Zvládl je úžasně. Vyhrál v Plzni 2:0, nad Libercem 2:1, remizoval na Slavii 2:2 a v pondělí i se Spartou 1:1. Co vás kromě neporazitelnosti bouchne do očí? V každém utkání s účastníkem evropských pohárů Páníkův soubor skóroval, celkem nasázel favoritům sedm branek. A herně to zvládl nadstandardně.



Upřímně: Pochyboval jsem, že tým, který na jaře nevyhrál ani jeden zápas, bude krůček také od triumfu nad Spartou. Navíc bez kapitána a srdce defenzivy Tomáše Hájka, pod bičem vyprodaného stadionu. Na tyhle okolnosti nejsou borci ze stále provinčního klubu zvyklí. Přesto předvedli, že fakt nevedou tabulku náhodou.

Není pochyb o tom, že Letenští jsou pořád někde jinde. Ať už kvalitou hráčů, šíří kádru i sebevědomím. Jenže aktuálně se s nimi měří Zlínští jako rovný s rovným. Nepostavili před Dostálovou bránou betonovou zeď, šli do toho na férovku. Kdo s koho.

Co nezvládli technicky, to dorovnali strategií a extrémní bojovností. Jinak by proti kombinačně zdatnějšímu sokovi neměli šanci uspět. Tři břevna, trefená hostujícími hráči, jim dopřála naději na úspěch. A Páníkova parta nabídnutou šanci využila.

Jestli už jsou Jugas a spol. špičkovým českým týmem, to se ukáže v sobotu před hrstkou diváků v Mladé Boleslavi proti nováčkovi z Hradce Králové. Tam už bude Zlín v jiné pozici. Jako potvrzený lídr, který by měl „lehčí“ zápasy jednoznačně zvládat.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Sparta 1:1, bod zachránil Kadlec, domácí vedou ligu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud