Miroslav Horák
4. května 2012 • 20:51

Tohle že je mistrovství světa? Švédsko hokejem nežije

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hokejové šampionáty jezdím od roku 2000, což nepíšu proto, abych se vychloubal. Není důvod. To zmiňuju z toho důvodu, že jsem dosud nikde nezažil tak chladný a šedivý rozjezd turnaje jako tady ve Stockholmu. Neřeším nulovou propagaci ve městě, zajímá mě, co nabízí okolí arény Globen a hlavně její útroby. A tady je to pro mě jedno velké zklamání.



Fanouškovská vesnice v podstatě žádná, dvě stě metrů od majestátní kopule netušíte, že se tu nějaké mistrovství vůbec koná. Jdete na hokej Česka s Dánskem a přestože proti vám stojí celkem zdatný severský soupeř, z rudých sedaček najde majitele jen každá desátá.

Čároví rozhodčí jsou slyšet skoro až u stropu Globenu, kde sedí novináři. Na stejných místech dokonce slyšíte, jak na sebe pokřikují čeští hokejisté...

Večer se koná zdánlivý šlágr, hvězdný domácí výběr s hromadou hráčů z NHL vstupuje do akce. Vyprodáno? Kdepak, ani náhodou. Zatím mi přijde, že Seveřané organizují turnaj z povinnosti, nadšení veškeré žádné.

On už o tom mluvil i Petr Tenkrát, jen co udělal první krok na stockholmské půdě. Popisoval, jak mu je líto, že Češi nehrají v helsinské skupině. Tam to bude mít úplně jinou atmosféru, odhadl naprosto přesně.

Ale co, jsme tu s kolegy teprve druhý den, netřeba stahovat kalhoty tak brzo. A i kdyby se nic nezměnilo, aspoň je tu o to větší motivace prorvat se do Finska. To by znamenalo jediné: účast v bitvách o finále.

Známý fanoušek Fantomas chválí českou akci, trenér Alois Hadamczik už vyhlíží konec
Známý fanoušek Fantomas chválí českou akci, trenér Alois Hadamczik už vyhlíží konec

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud