Richard Šíma
9. ledna 2016 • 20:44

Nová éra Baníku Ostrava? Majitel Brabec musí přinést vizi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle může být začátek nové éry Baníku Ostrava. Cosi, v co ostravský fanoušek sužovaný pět let trvajícími neúspěchy, už skoro ani nedoufal. Nového vlastníka Václava Brabce, který ovládá řadu tuzemských společností, provází pověst velmi úspěšného podnikatele, který by mohl mít sílu zastavit stále nekončící propad a obrátit kurs.



Očekávaný přísun financí do klubové kasy je ovšem jen základem nové cesty. Bylo by liché vrhnout nyní všechny síly a dostupné prostředky do snahy pokusit se Baník na jaře za každou cenu zachránit v lize. To by stálo moc peněz, efekt by se velmi pravděpodobně stejně nedostavil a klub by se neposunul. Baník není Slavia, aby začal překotně nakupovat drahé hráče a stůj co stůj se snažil postavit silný tým. Jak takové pokusy také dopadají, vědí velmi dobře v Jablonci. A do klubu, který velmi brzy sestoupí do druhé ligy, navíc těžko nalákáte fotbalisty, o něž usilují špičkové tuzemské kluby.

Baník vždy stál na úplně jiných základech a Brabec teď musí zachovat klid. Najít výkonné manažery na odborné úrovni, kteří do klubu přinesou vizi, kudy se ubírat dál. Znovu propojit klub s jeho legendami, které se od Baníku odvrátily. Hráči jako Jankulovski, Baroš nebo Svěrkoš nutně mají svému mateřskému klubu ze svých četných zkušeností mnoho co dát.

Vědí to i fanoušci. V Ostravě jsou lidé více než kde jinde citliví na to, zda za jejich Baník hrají, či v něm pracují, lidé mající ke klubu a k regionu vztah, nebo především žoldáci, kteří si přišli jen pro svá eura. Prázdný stadion, který se stal kulisou posledních podzimních ligových zápasů, byl jasnozřivým důkazem, že o takovýto Baník lidé v Ostravě jednoduše nestáli. Stejně jako o něj nestáli partneři a město.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud