Zdeněk Janda
18. prosince 2014 • 21:03

Reklama na šampionát dobrá. Ale co ty nervy zase?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to těžká prohra. Češi vedli 3:0, 4:3. Ale nakonec je Švédové přelstili 6:4. Trudný výsledek. Ale celkově? Je třeba říct, že to byla to báječná reklama pro hokejový šampionát. O tom, že už jsou fanoušci natěšení na vrcholnou květnovou podívanou, svědčí nejenom napěchovaná hala. Ale i způsob, jak lidé zápas prožívali. Atmosféra byla skvělá.



Na fanoušcích je patrné, že je začíná pohlcovat hokejová horečka. Už den před zápasem stáli o podpisy hráčů při autogramiádě, ve velkém se fotili s pohárem pro mistry světa. Cokoliv s tématikou mistrovství je pro ně chytlavé. Zápas prožívali. Užívali si každou minutku. Fandili i v závěru, kdy tým ztratil vedení. Už se lidé s pomalovanými obličeji vidí, jak se do plného chrámu postaví při šampionátu. Tedy ti nejšťastnější, kteří se dostali ke vstupenkám…

Hokejové šílenství se přihlásilo o slovo. Ale byly to nervy. Kouč Vladimír Růžička se svým souborem mají patent na to, že i z jednoznačné bitvy udělají infarktovou podívanou. Přesně ve stylu posledního šampionátu v Bělorusku.

Co zápas, to tep nad dvě stě. Nervy. Někdy úleva, někdy naštvání. Přesně jako tento večer. Vedení 3:0 se trestuhodně vypařilo. Bylo vidět, že na některé hráče dolehla zodpovědnost. Těžko se vypořádávali s vyprodanou arénou. I s tím, že jim náskok začal pomalu utíkat.

Hokejová reprezentace pod Růžičkou opět ukázala, že v žádném případě nenudí. Můžete si být jisti, že uvidíte bitvu plnou emocí. Žádné odevzdané tváře na střídačce.

I zápas se Švédy musel hokejový národ naladit na květnový vrchol. Teď jde o to aby, aby lidé po šampionátu nebyly z těch nerváků na prášcích na srdce.

Zápas se Švédy budiž výstrahou. Reprezentace jde správnou cestou, ale má neustále co napravovat. Ztracená bitva to jasně odhalila. Znovu se projevila nezkušenost. I tohle musí mít kouč Růžička na paměti, až bude vybírat vyvolené pro Prahu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud