Květoslav Šimek
4. prosince 2015 • 11:28

Ostrava má atletickou halu za 337 milionů, pokřtí ji Holuša a Maslák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stavba je hotová, rozjíždí se kolaudační řízení a zkušební provoz. Novou atletickou halu v Ostravě by měli slavnostně pokřtít při prvním mezinárodním podniku v polovině února Jakub Holuša s Pavlem Maslákem.



Krytá atletická hala za 337 milionů korun (zhruba 280 milionů šlo z evropských fondů) „vyrostla“ hned vedle multifunkční Ostrava Areny. Částečně nad bývalým atletickým tunelem, kde atleti (i vítkovičtí hokejisté) přes zimu trénovali. Nabízí sportovní komfort.

Certifikovaný dvousetmetrový ovál s šesti dráhami a klopenými zatáčkami. Uprostřed osm drah na šedesát metrů, vrhačský sektor i prostor pro skok o tyči. K tomu sektor pro zhruba 1000 diváků.

V Ostravě vedle hokejové arény vyrostla nová atletická hala
V Ostravě vedle hokejové arény vyrostla nová atletická hala

„Ostrava se stala nejlépe vybaveným atletickým centrem v zemi,“ těší atletického manažera Alfonze Jucka, který (nejen) pro Zlatou tretru Ostrava shání světové hvězdy. „S dostavěným hlavním stadionem, rozcvičovací plochou, blízkým hotelem a nově i halou jsou podmínky v Ostravě pro atletiku vynikající.“

První zkušební závody jsou v hale na programu 14. ledna – půjde o utkání sportovních gymnázií z Česka a Slovenska. První mezinárodní mítink se chystá na 16. února, jehož součástí bude i tradiční Ostravská laťka. Pokřtít halu přijedou mimo jiné Jakub Holuša, Pavel Maslák nebo tyčkař Michal Balner.

Vrcholem zahajovací sezony v nové aréně bude halové mistrovství republiky (27. a 28. února 2016), které se do města vrací po dlouhých letech. Naposledy se o republikové medaile v Ostravě v hale závodilo ještě za časů Heleny Fibingerové a Taťány Kocembové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud