1. srpna 2016 • 17:01

Imrich Bugár: Krvavý masakr při olympiádě? Já strach nemám

Autor: ksm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Býval vynikajícím diskařem, z olympijských her v Moskvě přivezl stříbro, v roce 1982 se stal evropským šampionem, o rok později dosáhl na světové zlato. Nyní Imrich Bugár (61) objíždí olympiády už jen jako host a tvrdí: teroristického útoku v Riu de Janeiru se nebojím, Brazilci to zvládnou!



Bezmála dvoumetrový chlap se letos chystá do Brazílie na druhou polovinu olympijských her, samozřejmě ho nejvíc zajímá atletika, respektive souboj diskařů. Obavy z možného teroristického útoku islámských radikálů, o kterém se spekulovalo již dlouho před startem sportovního svátku, však nemá.

„V Brazílii jsem byl před šesti lety, dokonce jsem se zúčastnil nějaké vojenské přehlídky. Vojáků tam mají snad půl milionu, takže si myslím, že to bude zabezpečené dobře,“ vysvětluje Bugár, známý mimo jiné z taneční soutěže, v níž před třemi lety skončil s taneční partnerkou Jitkou Šorfovou na třetím místě. 

Kromě možného teroristického útoku ho nestraší ani kriminalita, jejíž vysokou mírou je Brazílie vyhlášená, ani exotické nemoci v čele s virem zika, kvůli nimž například účast odřekli čeští tenisté Tomáš Berdych nebo Karolína Plíšková.

„Na to musí být člověk z určitého hlediska připravený, musí být pořádně naočkovaný. To bych ani nemohl jezdit po světě, kdybych měl strach,“ říká slovenský rodák, který se ještě před odjezdem stačil zúčastnit natáčení oblíbeného pořadu Vtip za stovku, jehož zbrusu nové díly bude TV Barrandov vysílat na podzim. 

A jak podle Imricha Bugára dopadnou čeští borci na olympiádě v Riu? „Očekávám, že naši sportovci něco udělají, přál bych jim, aby získali hodně medailí. Jestli bude sedm, osm nebo deset, to si netroufnu tipnout. Ale v Londýně jich bylo deset, bylo by dobré to minimálně zopakovat.“

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud