20. prosince 2016 • 12:30

Další hvězda pro Zlatou tretru: oštěpař z města, kde psal Železný historii

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletický mítink Zlatá tretra Ostrava (28. června 2017) hlásí další hvězdu. V souboji s elitními oštěpaři ze skupiny Jana Železného změří síly olympijský vítěz z Ria - pětadvacetiletý německý oštěpař Thomas Röhler. Symbolické je, že Röhler žije a trénuje ve městě Jena, kde Jan Železný před dvaceti lety hodil stále platný světový rekord (98,48 metrů).



Röhler zatím na Zlaté tretře závodil dvakrát. V roce 2015 byl druhý, letos oštěpařkou bitvu na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích vyhrál (87,37 metrů). Tehdy to byl výkon roku a německý oštěpař pak zazářil i na olympiádě v Riu. Bral zlato před Yegem (Keňa) a Walcottem (Trinidad a Tobago).

„Na Ostravu má skvělé vzpomínky, rád se na tento mítink vrací,“ říká manažer Alfons Juck. „Po olympijském vítězi Christianu Taylorovi je to další zlatý medailista z Ria a motivace pro fanoušky zakoupit ještě před Vánocemi vstupenky jako dárek.“

Lístky na prestižní mítink se začaly prodávat prvního prosince prostřednictvím sítě Ticket-Art (https://vstupenky.ticket-art.cz/). V porovnání s loňským rokem už se jich v této chvíli prodalo o tisíc víc.

Röhler by měl v Ostravě měřit síly s kompletní skupinou Jana Železného. Vítězslav Veselý, Jakub Vadlejch, Petr Frydrych a Jaroslav Jílek právě dokončili soustředění na Kanárských ostrovech.

Oznámené hvězdy Zlaté tretry Ostrava 2017

Thomas Röhler - oštěp

Christian Taylor - trojskok

Jiřina Ptáčníková - tyčka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud