2. března 2017 • 11:00

Maslák chce na halovém ME třetí zlato: Jsem zdravý a všechno drží

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z haly už má dva tituly světového šampiona i mistra Evropy na trati 400 metrů. To ale bojovnému Pavlu Maslákovi nestačí. On chce získat třetí titul evropského šampiona v řadě, čímž by se stal prvním, komu by se tento kousek podařil. Do bojů vstoupí v pátek, finále běhu na 400 metrů je v Bělehradě na programu o den později. O medaile budou bojovat i další čeští atleti, jako například tyčkař Jan Kudlička, koulař Tomáš Staněk. Naopak letošní halovou sezonu vynechává Jakub Holuša, který tak nebude obhajovat titul mistra Evropy na 1500 metrů z Prahy 2015.



Sám Maslák , který navíc na loňském mistrovství Evropy pod širým nebem v Amsterdamu získal stříbro, necílí na nic jiného, než je obhajoba halového titulu. „Odjíždím s dobrými pocity. Jsem zdravý, všechno drží. Sice se teď cítím trošku unavený, ale do závodu budu v pohodě. Do Bělehradu nemohu jet s ničím jiným než obhájit,“ řekl při odletu. V pozici, v jaké momentálně je, to jinak ani nejde. Momentálně vládne evropským tabulkám časem 45,80 sekundy. V Praze před dvěma lety dominoval časem 45,33, což byl zároveň i rekord šampionátu.

Mezi další česká želízka patří tyčkař Jan Kudlička , který loni získal stříbro na ME, z halových šampionátů se pyšní bronzem z HMS 2014. Tomu patří s výkonem 573 cm dělená šestá příčka evropských tabulek. Těm vládně Polák Piotr Lisek.

„Letošní halová sezona je trochu jako na houpačce. Pár závodů bylo dobrých a jiné zase horší, ale věřím, že to nejlepší předvedu právě v Bělehradě. Snad mě teď čeká ta vlna lepšího výkonu. Jsem rád, že jsem nemusel honit limit a mohl svou přípravu soustředit na šampionát. Uvidíme, jak se zadaří,“ řekl Kudlička webu atletika.cz.

V české výpravě nechybí ani překážkářská šampionka Zuzana Hejnová , která v Bělehradu poběží hladkou „čtvrtku“. Ta po minulé sezoně změnila trenéra, se kterým se v přípravě zaměřili na trénink rychlosti. Hejnová je teď spokojená se svým zdravotním stavem i umístěním v evropských tabulkách, kde jí patří na trati 400 m druhá příčka za Švýcarkou Léou Sprungerovou. Výkon Hejnové je 51,77. I proto také ona pomýšlí na medaili. „Jsem v dobré formě. Papírově jsem sice druhá, ale v hale se může stát cokoliv. Za medaili bych byla určitě ráda.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud