3. srpna 2009 • 16:18

Cechlová překonala problémy a chce si MS užít

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diskařka Věra Cechlová je před blížícím se MS v atletice, které se bude konat v druhé polovině srpna v Berlíně, konečně stoprocentně zdravá. Pátá žena z loňské olympiády v Pekingu překonala nepříjemné záněty Achillovy šlachy a zubu a věří, že v německé metropoli uspěje.



Konkrétní cíle si však nedává, mistrovství si chce především užít. Cechlovou potkaly zdravotní potíže hned zkraje sezony na Odložilově memoriálu.

"V rozcvičce mi projela silná bolest achillovkou, stalo se to v běžném točení v kruhu. Se zatejpovanou nohou jsem závod dokončila, ale hned po něm mě manžel odvezl na vyšetření, které ukázalo, že je tam zánět a že se pár vlákének potrhalo," řekla dnes Cechlová novinářům.

Zranění ji na nějakou dobu zbrzdilo. "Celý týden jsem vůbec nemohla házet. Snažila jsem se to odlehčit a zatěžovala jsem jen horní partii. Další týden jsem házela jen z místa," líčila česká diskařka. Dlouho zvažovala účast na mistrovství Evropy družstev.

"Těsně před odjezdem jsem si zkusila tři hody z otočky. Bohužel u nás není schopen nikdo mě nahradit, věřila jsem, že i se zatejpovanou nohou kolem těch 60 metrů hodím," pokračovala Cechlová.

Těsně po ME družstev nabralo její zranění zcela nečekaný směr. "Ukázalo se, že mám zánět zubu, takže jsem absolvovala ještě tříhodinovou chirurgickou operaci zubu. Museli mi to prostě vyndat. Když jsem to pak konzultovala s lékaři, tak si všichni myslí, že to mělo souvislost s tou nohou, že zánět putoval v těle. Jsem ráda, že to mám za sebou, vyndáním zubu jsem během týdne pocítila úlevu a nebyla tolik unavená," pochvalovala si.

Cechlová věří, že ji pauza příliš nepoznamená. "Trošku mě to zbrzdilo, ale protože jsem měla hodně natrénováno, tak jsem mohla dělat různá jiná cvičení, abych aspoň nějak trénovala. Teď jsem absolvovala čtrnáctidenní tréninkovou kúru v Nymburce, která se velmi podařila," podotkla.

Vyšel jí i test výkonnosti na mítinku v Ústí nad Labem, kde ve středu hodila svůj nejlepší výkon sezony 62,91 metru a porazila zlatou medailistku z univerziády Australanku Dani Samuelsovou.

"Vyhrála jsem jen o dva centimetry, ale i to se cení," poznamenala. V letošních světových tabulkách patří Cechlové až 13. příčka, ale atletka se tím vůbec nestresuje.

"Myslím, že je jedno, jestli jsem dvanáctá nebo třináctá. Už se mi stalo, že jsem na MS odjížděla s nejlepším výkonem roku, což ještě neznamená, že to předurčuje, jak se umístíte. Důležité bude, jaký výkon předvedu na MS. Navíc my v Evropě nemáme takové větrné podmínky jako třeba na Havaji v Americe, to je pro nás handicap," řekla Cechlová.

Konkrétní cíle si nedává. "Každý rok odjíždím na světovou soutěž s tím, že jsem se celý rok poctivě připravovala a abych tam prodala, co jsem natrénovala. Neřeším, jestli hodím 65 nebo 60 metrů. Snažím se dělat vše pro to, abych byla v pohodě, nestresovala se závodem a byla jako by dál od té atletiky. Co si přeju asi nejvíc, je dobré počasí," uvedla diskařka.

Na berlínský Olympijský stadion, kde se šampionát uskuteční, má dobré vzpomínky. "Byla jsem tam dvakrát, podmínky mi seděly. Skvělý kruh, úžasný stadion a diváci. Atmosféru si tam jedu víceméně užít i já," dodala Cechlová, která zatím získala jen jednu velkou medaili, bronz na MS 2005 v Helsinkách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud