6. srpna 2009 • 13:06

Bolt s Gayem se po MS utkají i v Bruselu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletické mistrovství světa v Berlíně nebude jediným závodem, na kterém bude letos možné vidět souboj současných králů sprintu Jamajčana Usaina Bolta a Američana Tysona Gaye.



Oba po šampionátu změří síly i 4. září na závěrečném mítinku Zlaté ligy v Bruselu.

Agentuře Reuters to ve středu sdělil Gayův manažer Mark Wetmore. "Mohu potvrdit, že se spolu utkají v Bruselu. Zřejmě to bude na stovce," uvedl Wetmore.

Trojnásobný olympijský vítěz z roku 2008 Bolt a dvojnásobný mistr světa z roku 2007 Gay se v této sezoně na dráze ještě nepotkali. Očekává se, že právě berlínský závod rozhodne o tom, který z nich je nejlepším sprinterem současnosti. Oba by měli startovat jak na stovce, tak na dvoustovce.

Na obou tratích vytvořil Bolt při triumfech na olympijských hrách v Pekingu světové rekordy. Gay však drží nejlepší časy letošního roku. Na mítinku v Římě dosáhl na stovce času 9,77 vteřiny, což je o dvě setiny lepší výkon, než jaký předvedl Bolt v Paříži. Na dvoustovce pak zaběhl při květnovém závodu v New Yorku čas 19,58.

Gaye však může limitovat zranění třísel, kvůli kterým se bude muset v budoucnu podrobit operaci. Bolesti zatím tlumí medikamenty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud