18. října 2017 • 08:42

Zlomený kotník po kontaktu s LeBronem! NBA začala hrozivým zraněním

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State zahájili obhajobu titulu v NBA těsnou prohrou s Houstonem 121:122. V druhém utkání prvního hracího dne poražený finalista minulého ročníku Cleveland udolal Boston 102:99. Start sezony přinesl nepříjemné zranění nové posily Bostonu Gordona Haywarda, kterému se po kontaktu s LeBronem Jamesem otočil kotník.



První koš nové sezony obstaral Kyrie Irving, který v létě po šesti letech v Clevelandu přestoupil do Bostonu. Irvingův návrat na palubovku Cavaliers zastínilo vážné zranění Gordona Haywarda, další velké posily Bostonu, která v létě podepsala čtyřletou smlouvu na 128 milionů dolarů.

V polovině první čtvrtiny skákal Hayward na nához od spoluhráče, ale po kontaktu s LeBronem Jamesem přišel nekontrolovaný pád. Hráč si přilehl nohu tak nešťastně, že si zlomil levý kotník.

VIDEO: Hrůzostrašné zranění Gordona Haywarda

„Bylo to strašné. Už jsem během kariéry měl několik zranění a taky jsem jich hodně viděl, ale tohle bylo nejhorší,“ řekl Irving. Debut jeho nového spoluhráče Haywarda trval pouhých pět minut. Zlomený má nejen kotník, ale i holenní kost.

Otřesení hosté vypadli z tempa a v poločase prohrávali o 16 bodů. Přesto se zvedli, otočili vývoj a ještě v předposlední minutě vedli 98:97. Pak ale James s Kevinem Lovem strhli vedení na stranu Cavaliers. Celtics ještě měli šanci na vyrovnání, ale Irving trojku v poslední sekundě neproměnil.

Statistiky Clevelandu ovládl James s 29 body, 16 doskoky a devíti asistencemi, Love přidal 15 bodů a 11 doskoků. Za Celtics nastřílel Jaylen Brown 25 bodů, Kyrie Irving dohrál s 22 body a 10 asistencemi.

Dramatický byl i první zápas Západní konference. Domácí Golden State Warriors měli téměř celé utkání navrch a vedli až o 17 bodů. Houston však v poslední čtvrtině zlepšil obranu, smazal manko a P.J. Tucker v poslední minutě dvěma šestkami zařídil konečný stav 122:121 pro Rockets. Warriors málem dokázali strhnout vítězství na svoji stranu, jenže přesná střela Kevina Duranta opustila jeho ruce až těsně po závěrečné siréně.

Rockets vedl James Harden s 27 body, 10 asistencemi a šesti doskoky, 24 bodů nastřílel Eric Gordon a Tucker přidal 20 bodů. Chris Paul při své premiéře v houstonském dresu zůstal na čtyřech bodech, ale připsal si 11 asistencí a osm doskoků.

Nejlepším střelcem Warriors byl s 23 body nečekaně náhradník Nick Young, který proměnil šest ze sedmi trojkových pokusů. Stephen Curry dal 22 bodů, Kevin Durant o dva méně. Draymond Green sahal po triple doublu s devíti body, 13 asistencemi a 11 doskoky.

Výsledky NBA:
Cleveland - Boston 102:99
Golden State - Houston 121:122

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud