20. května 2017 • 07:51

Bitva o extraligový squashový titul se blíží. Uspěje Strahov?

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V počtu titulů se squashový tým Strahov dotahuje na triumfátora Jana Koukala. Ten jich má na svém kontě osmnáct, pražský tým o dva méně. Přiblížit se může již o tomto víkendu, kdy se ve sportovním centu Hector uskuteční finále domácí extraligy. Proti Strahovu, který je největším favoritem, nastoupí ostravští a brněnští squashisté.



Extraliga o mistra republiky družstev začne v sobotu v pražském centru Hector semifinálovými zápasy od 16:00. Finále je na programu v neděli od 15:00. O titul budou bojovat také ženské týmy.

„Věříme si, letos chceme určitě uspět,“ vyhlásil David Zeman z SC Strahov. V loňském roce uspěli Buldoci Brno v čele s Janem Koukalem a mistrem světa Grégory Gaultierem. Buldoci se však do finálové části letos nedostali. Navíc zahraniční hráče má na své straně Strahov. O víkendu ho posílí Francouz Lucas Serme, pětačtyřicátý hráč světového žebříčku.

„Lucas je budoucí evropskou hvězdou. Je nejlepší z těch mladších squashistů. Další zahraniční posily ale nemohu zmínit,“ dodal Zeman.

Podobně se sestavou mlží i největší rival Viktoria Brno. Za něj nastoupí domácí jednička Daniel Mekbib. Viktoria se nejdříve v semifinále utká s brněnským týmem Hanya. „Ve finále počítáme se Strahovem. Zahraničních hráčů se ale nebojíme, chceme uspět,“ míní Daniel Mekbib z Viktorie, která má pět titulů.

Ve hře je také Corkers Ostrava s talentovaným Viktorem Byrtusem nebo letošním finalistou domácího mistrovství Jakubem Solnickým. V ženské kategorii se utká HAŠTAL W FOTOROBOT s Viktoria Brno Prima a SC Otec - TOPO ženy A proti Viktoria Brno Kabel-A.T.

Témata:  extraliga, družstva, squash
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud