25. června 2017 • 07:05

Squashista Mekbib zazářil: v Aucklandu vydřel semifinále

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní úspěch si připsal český squashista Daniel Mekbib. Ve třech turnajích na Novém Zélandu se dokázal probojovat z kvalifikace do hlavní soutěže, v tom posledním v Aucklandu se dostal navíc do semifinále a stihl u toho porazit dva hráče ze světové stovky. „Výkonnostně to byl asi můj nejlepší turnaj, jsem moc rád,“ pochvaloval si Mekbib, v současné době druhý nejlepší hráč za Janem Koukalem.



Na Auckland bude Mekbib vzpomínat velice dobře! Vždyť v prvním kole porazil druhého nasazeného, a současně 42. hráče světového žebříčku, Ivana Yuena z Malajsie za 48 minut 3:1 po setech. Ve čtvrtfinále si zase v pěti setech poradil s Indem Mahešem Mangaonkarem, 79. hráč světového žebříčku. Zápas trval 71 minut.

„Byla to velká bitva, tahali jsme se o každý bod. Podařilo se mi zůstat klidný a koncovku jsem rovněž zvládl,“ dodal Mekbib, který se do semifinále turnaje PSA s dotací 15 tisíc USD dostal poprvé. Jeho maximem je letošní finále ve francouzském Nimes s dotací 5 tisíc USD.

O postup do finále turnaje série PSA vyzval Skota Grega Lobbana, jenž vyhrál před týdnem turnaj v Invercargill. Favoritovi nakonec podlehl ve třech setech. I přes porážku má Mekbib velký důvod ke spokojenosti se svými výsledky na celé tour po Novém Zélandu.

Ve všech třech turnajích se dokázal probojovat z kvalifikace do hlavní soutěže a výrazně se posune na světovém žebříčku, kde by měl určitě figurovat na pozici do 120. místa. Tím zakončil velice vydařenou sezonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud