27. července 2009 • 22:38

Vick se po trestu za psí zápasy smí vrátit do NFL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráč amerického fotbalu Michael Vick, jenž si odpykal 19 měsíců vězení za organizování ilegálních psích zápasů a zabíjení psů, se může vrátit do NFL.



Komisionář prestižní zámořské soutěže Roger Goodell dnes oznámil, že bývalá hvězda Atlanty Falcons by mohla zasáhnout do ligy v říjnu. Vickův návrat je podmínečný.

Devětadvacetiletý rozehrávač se může okamžitě zapojit do předsezonní přípravy a má povoleno odehrát závěrečné dva přípravné zápasy. Vick je však zatím bez angažmá, neboť Atlanta mu v červnu zrušila smlouvu, která mu měla za deset let vynést 130 milionů dolarů. Řada týmů už předem oznámila, že o jeho služby nebude mít zájem.

Slavný quarterback byl propuštěn v květnu a následně si ještě odpykal dva měsíce domácího vězení. Nyní mu běží tříletá podmínka.

"Rád bych vyjádřil velkou vděčnost komisionáři Goodellovi, že mě přijal zpět do NFL. Vím, že hrát tuhle soutěže je privilegium, ne právo, a jsem skutečně vděčný za tuhle šanci," uvedl Vick.

Jednička draftu NFL z roku 2001 hrála za Atlantu šest let. Po nástupu do vězení vyhlásil Vick bankrot, protože přišel také o sponzorské smlouvy. Navíc musel vrátit i část peněz z lukrativního kontraktu s Falcons.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud