18. dubna 2015 • 13:41

Trenér Tatranu Jakoubek: Jasným rozdílem Superfinále budou brankáři!

Autor: Tadeáš Provazník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalová sezóna vrcholí již dnes v pražské O2 Aréně. Jediný zápas mužského finále ale s sebou nese mnohé bitvy. "Pro mě to bude takové ultrasuperfinále," řekl mladoboleslavský kouč Jan Zahalka v osobní rovině trenéru Střešovic Jakoubkovi. Tatranský kouč ale vidí naopak hlavní bitvu jinde, mezi gólman. "V tomhle je jasná výhoda na naší straně," hecuje soupeře.



Vrchol sezóny pro florbalové týmy začíná již dnes v O2 Aréně. Od 14:00 začíná ženské Superfinále, ve kterém se utká tým Chodova proti Herbadentu. Herbadent má navíc další motivaci. Minulý rok prohrál ve finále s Vítkovicemi a cíl pro tuto tak byl jasný předem. Vrátit se na vrchol florbalového trůnu. "Finální příprava nebyla velká, Chodov nás může akorát překvapit," řekla před Superfinále Markéta Šteglová, trenérka Herbadentu.

Po nich se utkají o titul od 17:00 v mužském finále týmy Tatranu Střešovic a Mladé Boleslavi. Tatran, ačkoli je 15tinásobný mistr, v posledních letech klopýtá a další prohrané finále by jistě bylo velkým zklamáním. Tým z Mladé Boleslavi je v Superfinále poprvé. Za sebou má veleúspěšnou sezónu, ve které zvítězil v základní části a play-off prošel bez jediného zaváhání.

Tento zápas má kromě vypětí mezi hráči další zajímavost. Trenér Tatranu Jakoubek před dvěma lety vystřídal po neúspěšném semifinále Zahalku. Ten bude v tomto finále na lavičce Mladé Boleslavi a už v předchozích dnech oba trenéři ukázali, že emoce si nenechali jen na hřiště, ale "jiskřilo" to mezi nimi již na tiskové konferenci.

Obě utkání tak mají přidané hodnoty, které fanoušky nenechají v klidu a naopak se čekají velké bitvy.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud