Ivo Pospíšil
10. dubna 2017 • 10:15

Naprostá spokojenost, radoval se Abraham po desátém místě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z životního druhého místa na startu klesl za 25 kol Argentinské Grand Prix na desátou příčku, přesto zářil spokojeností. Šlo o jeho nejlepší výsledek za takřka posledních pět let. „Šest bodů je naprostá paráda,“ radoval se Karel Abraham po včerejším závodě MotoGP, kde těžil i z pádů hvězdného Marka Márqueze, Jorge Lorenza či Daniho Pedrosy.



Za dva závody má na svém kontě osm bodů a již posunutá maxima. Tak hlavně, již v sobotu Karel Abraham šokoval MotoGP, když na mokré trati v Argentině získal životní druhou příčku na startu.

„Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět… ale to kolo, které zajel, to bylo prostě dělo,“ smekl před ním na Facebooku i Lukáš Pešek a Abraham ze svého nadšení těžil energii v nedělním závodě, který nakonec dojel na desátém místě.

„Naprostá spokojenost. Celý víkend probíhal nad očekávání dobře a zakončili jsme ho v TOP 10. Závod byl hodně těžký z několika důvodů. Ráno jsem měl poměrně velký pád a dost jsem zničil motorku. Museli jsme startovat s druhou,“ vyprávěl Abraham na Facebooku.

V týmu Pull&Bear přitom už takhle sedlá Ducati Desmosedici GP15, tedy dva roky starý model. S ním se už po pár kolech propadl mimo první desítku, ale po pádech hvězd jako Marc Márquez, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa nebo Andrea Dovizioso se do elitní desítky vrátil.

A už ji před dotírajícím Lorisem Bazem udržel.

„Asi bych kecal, kdybych tvrdil, že to nebylo trochu stresující stát v první řadě. Po startu byli někteří jezdci dost ostří a při předjíždění jsem tak několikrát ztratil opravdu hodně, protože jsem se prostě nechal vyvézt ven. Během závodu jsem se cítil docela jistě, akorát ze zatáček jsem mě trošku pomalejší výjezdy, protože zadek se docela protáčel,“ tvrdil český závodník.

Desáté místo je přesto jeho nejlepším umístěním od GP Valencie v roce 2012, kdy skončil tehdy sedmý. Po skoro pěti letech tak konečně znovu nakoukl do první desítky.

„Z Argentiny odvážíme šest bodů a to je naprostá paráda. Ještě musíme získat trošku zkušeností na přednějších pozicích, abych to s nimi příště zvládl líp,“ dodal Abraham.

Další závod se koná příští týden v americkém Austinu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud