Martin Hašek
2. listopadu 2012 • 15:00

Synek si vyzkoušel skifařský maraton, o výhru přišel v rákosí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dovolenou po stříbrné olympijské sezoně má skifař Ondřej Synek za sebou a už se tvrdě připravuje na další rok. V rámci tréninku si ve švýcarském Bernu vyzkoušel neobvyklý závod na 9 kilometrů. O vítězství ho připravila neplánovaná zastávka v rákosí.



Ve finále olympiády zažíval určitě větší stres, ale aspoň měl svojí vlastní dráhu. Na startu závodu v Bernu takový luxus nebyl dopřán ani světovému šampionovi a dvakrát druhému z olympijských her.

„Jelo se s hromadným startem, vyrazilo tři sta lidí najednou,“ líčí synek. „Taktiku jsem neměl žádnou. Jel jsem to poprvé v životě. Mohl jsem se řídit podle ostatních a stanovit si tempo.“

Synek se v Bernu potkal se solidní konkurencí. V závodě nechyběl Němec Marcel Hacker, bývalý mistr světa, nebo Aleksandar Alexandrov z Ázerbajdžánu, který dojel na olympiádě v Londýně pátý. „Půlku trati jsme vedl a jelo se mi v pohodě,“ vypráví Synek.

„Pak jsem se ale blbě otočil a zajel jsem do rákosí. Kousek jsem projel setrvačností, ale pak jsem se úplně zastavil, musel jsem se z toho trochu vyhrabat. Asi pětkrát jsem pak ještě zajel na mělčinu, to mě trochu zdrželo. Navíc byla zima, pršelo a sněžilo. Ale i tak to bylo super. Ani jsem nečekal, že těch devět kilometrů ujedu.“

Stříbrný olympijský skifař nakonec dojel čtvrtý, tentokrát ale výsledek nebyl důležitý. Synek je teprve na začátku přípravy na novou sezonu.

„Začal jsem trénovat před třemi týdny, byl jsem na Šumavě. Pomalu se do toho dostávám, protože je to těžké. Všechno mě bolí, znova se mi udělaly puchýře,“ popisuje Synek.

„Trénuju ještě lehčeji, nemůžu se úplně zatáhnout a být vyřízený. Připravuju se na příští rok. Před vánocemi a po vánocích pojedu do Livigna na běžky,“ dodal.

Skifař Ondřej Synek po úspěšné sezoně mohl porušovat životosprávu, teď už se pilně připravuje na novou sezonu, v rámci tréninku si vyzkoušel maraton ve Švýcarsku
Skifař Ondřej Synek po úspěšné sezoně mohl porušovat životosprávu, teď už se pilně připravuje na novou sezonu, v rámci tréninku si vyzkoušel maraton ve Švýcarsku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud