Ivo Pospíšil
6. března 2016 • 08:50

SchempPECH. Pád těsně před cílem zhatil Němcovi boj o top 5

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | I s jednou chybou se rval do poslední chvíle o co nejlepší výsledek. Řítil se cílovou rovinkou, plná tribuna na Holmenkollenu ho hnala vpřed a za ním finišoval i Michal Šlesingr, když ouha… Simon Schempp ztratil koordinaci a šel k zemi. „Závěr na prd,“ glosoval to naštvaně, když místo boje o co nejčelnější příčky skončil ve sprintu na MS osmý.



Pro Michala Šlesingra to bylo trochu nepříjemné překvapení. Finišoval s Němcem Simonem Schemppem do cíle, oba jeli na plnou rychlost, když v tu chvíli jeho sok těsně před ním zavrávoral a šel k zemi.

„Klopýtnul tam a natáhl se. Snad si nemyslel, že bych to byl já, kdo ho poslal na zem,“ žertoval pak Šlesingr. Opakované záběry však jasně prokázaly, že si za pád mohl německý rychlík jen a jen sám.

„Jak už je člověk ke konci kyselej, tak tam s těma nohama sotva překládá. Na tomhle mejdle, jak je trať umydlená a vratká tak to není vůbec těžké se takhle natáhnout,“ přiznal český biatlonista.

Schempp startoval přesně půl minutu právě za Šlesingrem a to, že i s jednou chybou dojížděl s ním do cíle, ukazovalo, že byl rychlejší. Normálně měl sedmý nejrychlejší běžecký čas.

Jenže ten závěr…

„Vypadalo to, že to ještě ustojí, začal to kočírovat, ale pak si možná špatně píchl hůlku a neustál to,“ všiml si Šlesingr.

Místo boje o lepší umístění se tak Němec musel jen rychle zvednout a jakýs takýs tempem dostat do cíle. Kolik vteřin ztratil, se dalo těžko určit. Každopádně ho od bronzového Sergeje Semenova dělilo 16,2 vteřin a ještě se večer stal i terčem speciálního zábavního pořadu televize NRK 1.

„Ten konec závodu stál prostě za prd,“ zlobil se pak na sebe i Schempp.

VIDEO: Takhle padl Němec Schempp

Ole Einar Björndalen skončil ve sprintu druhý, první byl Francouz Fourcade, třetí Semjonov z Ukrajiny
Ole Einar Björndalen skončil ve sprintu druhý, první byl Francouz Fourcade, třetí Semjonov z Ukrajiny

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud