1. března 2015 • 19:05

Stříbro Bauera nezviklá: Byl to můj poslední závod na MS

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Stříbrná medaile z klasické padesátky na světovém šampionátu ve Falunu běžce na lyžích Lukáše Bauera neodradí od jeho dalších plánů. Další mistrovství světa už v nich nefiguruje. Kariéru v reprezentačním týmu hodlá zakončit během března v Lahti, nebo na Holmenkollenu v Oslu.



„Určitě nic neměním, byl to můj poslední závod na mistrovství světa. Vidím to tak, ale může se stát, že to za dva roky poruším,“ líčí Bauer. „Ale myslím, že ne, když jsem šel na start, chvíli jsem i, ne že brečel, ale šel jsem do závodu s tím, že chci ještě nějaký zadek nakopat, užít si to.“

Bauer se tak stříbrnou padesátkou ve Falunu zřejmě rozloučil s kariérou na vrcholných závodech, z nichž získal dvě stříbrné na mistrovství světa, stříbro a dva bronzy na olympiádách. Příští neděli ho ještě čeká klasická patnáctka v Lahti a týden na to ještě možná klasická padesátka na Holmenkollenu.

Lukáš Bauer se raduje z druhého místa ze závodu na 50 kilometrů
Lukáš Bauer se raduje z druhého místa ze závodu na 50 kilometrů

„Myslím, že mě čeká poslední závod kariéry, možná dva, pokud vyjedu na Holmenkollen. Můj další plán je, že bych chtěl víc pracovat na laufovém týmu, který jsem letos rozjel. Vidím v tom budoucnost,“ říká Bauer, který je od letošní sezony ředitelem týmu Pioneer Investments, který startuje v maratonské sérii Swix Ski Classics.

Bauer uvažuje, že by příští zimu sám v maratonské sérii závodil. „Ještě rok bych se tam chtěl potácet jako závodník. Na jaře se rozhodnu, jestli mě to bude držet, nebo jestli lyže pověsím na hřebík,“ vysvětluje Bauer.

Ani jeho ohlášený konec v reprezentaci ale ještě nevylučuje případný start v některém závodu Světového poháru v příští sezoně. „Pokud budu pokračovat dál další sezonu, budu mít formu a budu hoden, abych byl nominovaný na Světový pohár, nebráním se tomu, že se třeba ještě někde neukážu,“ říká Bauer.

„Ale určitě to v tuhle chvíli nevidím, že bych se měl cíleně zaměřovat na svěťáky. Byť je to pro mě velký svět, ale už je čas dělat něco jiného.“



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud