9. července 2014 • 21:58

Sport Magazín: Kvitová není lumpík, musí se změnit, říká expert Kukal

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V čem se nejvíc zlepšila? Neriskuje na kurtu až moc? Jak by měla naložit s obhajobou wimbledonského titulu? Fenomén Petry Kvitové a její budoucnost řeší uznávaný expert Jan Kukal v pátečním Sport Magazínu. Vedle analýzy v něm najdete i plakát tenisové hrdinky.



Co bude s Petrou Kvitovou dál? Jak by měla naložit s kariérou, která teď, po třech letech hledání, dostala na londýnské trávě ostrý impuls? Sport Magazín po tom pátral s nezávislým pozorovatelem Janem Kukalem, mezinárodně respektovaným dlouholetým tenisovým koučem, který jako hráč ve Wimbledonu sám hrál a s ženským fedcupovým týmem dosáhl v roce 1983 na celkové vítězství.

„Největší pokrok udělala v pohybu. Je za tím obrovská práce kondičního trenéra Marka Všetíčka. Nebylo to pro ni lehké, protože musela shodit kila. To je obecný problém tenistek. Proč mají nadváhu? Protože vrcholový tenis je permanentní stres. Hráčky se mu věnují čtyřiadvacet hodin denně – jen hrají, jí a spí. A co dělá student před těžkou zkouškou na vysoké škole? S prominutím sežere, na co přijde. Tenistky často dělají totéž, sladkostmi si kompenzují stres,“ tvrdí Jan Kukal.

U Kvitové vidí ještě jeden zásadní přínos. „Zlepšila se také psychicky. Nejlepší výkon vždycky podá ve finále a to se nedá naučit. Nejlepší povaha na tenis je happy-gangster. Tedy lumpík, který se umí frustrovat na kurtu v mezích normy. Petra však v žádném případě není agresivní osoba. Je to milá, příjemná a týmová holka, což se potvrzuje při jejím každém vystoupení ve Fed Cupu. Pro družstvo by se roztrhala. Takže se musí na kurtu změnit a to je kumšt,“ vysvětluje Kukal.

Ustála Petra Kvitová první wimbledonský triumf? Pomohly jí změny v osobním životě? Nezkazí ji peníze?

Odpovědi, plakát a kompletní téma najdete v pátečním Sport Magazínu

 

Titulní strana pátečního vydání deníku Sport Titulní strana pátečního vydání deníku SportFoto Deník Sport

Co najdete ve Sport Magazínu:

Plakát: Petra Kvitová
Galerie: čeští grandslamoví finalisté – šampioni i poražení
Téma: fotbalové legendy na obtíž
Uniklo z facebooku: Roman Šebrle
Auto: Opel Cascada

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud