30. července 2009 • 02:00

Sparta si nechala poradit od Blesku

Autor: Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovný výkon, fotbal hraný srdcem. A výsledek se dostavil! Sparťané po dobrých osmi letech konečně předvedli v pohárové Evropě pořádný fotbal! Možná, že si vzali k srdci i rady, které Blesk uveřejnil v den utkání. Splnili je totiž téměř do puntíku...



V úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů porazili Panathinaikos Atény 3:1 a zajistili si tak parádní výsledek do odvety.

Co Blesk Spartě poradil a jak to dopadlo?

Skórujte do sítě soupeře!
Vloni si dal stoper Kučera vlastní gól. Něco podobného ale tentokrát nehrozilo ani náhodou. Řepka a Hubník. To byla dvojice, která vytvořila nepropustnou hráz. Naopak v útoku byla Sparta nebezpečná. Góly dali Holenda, Vacek a Kalouda.

Proměňte každou šanci!
I druhé rady se Letenští téměř drželi. Stačily čtyři střely a brankář Panathinaikosu Galinovič lovil třikrát míč ze své brány. Jestli chce Sparta dosahovat na ty nejvyšší mety, měla by se tohoto pravidla držet ve všech zápasech.

Pozor na závěr zápasu!
V minulém zápase proti Aténám dostala Sparta gól v poslední minutě. Tentokrát to bylo ale opačně. Čtyři minuty před koncem se Sparta dostala před soupeřovu šestnáctku, z jejíž hranice se nádherným »angličanem« trefi Luboš Kalouda.

Najděte skrytého žolíka!
Díky zmiňovanému Kaloudovi vyšla čtvrtá rada stoprocentně. V 76. minutě ho trenér Jozef Chovanec poslal do hry a on se mu fantastickým gólem odvděčil. Stačilo mu na to deset minut.

Pomstěte se za Česko!
V posledních letech s týmem z Peloponéského poloostrova prohrála Mladá Boleslav, Slavia i Sparta. Až poslední tým se dokázal pomstít. „Jsem rád, že ta špatná série je u konce. Dali jsme do toho všechen náš um a odvahu,“ oddychl si Chovanec.

Poučte se od Slavie!
Slavia už dokázala tohoto trenéra porazit. Henk ten Cate tehdy šéfoval Ajaxu. Teď si na něm smlsla i Sparta. „Vyplatilo se nám, že jsme se na soupeře dobře připravili. Ničím nás nepřekvapil,“ řekl stoper Roman Hubník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud