Pavel Novotný
17. ledna 2015 • 19:40

Deprimovaný Nadal: Nevěřím si, na Australian Open nemám šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedaří se mu, o tom není pochyb. Od svého devátého titulu na Roland Garros bojuje Rafael Nadal více než se soupeři se svým zdravím. Nevyšel mu ani úvodní zápas nového roku, kde vypadl v prvním kole turnaje v Dauhá s málo známým Němcem Berrerem. Nic na tom nemohlo změnit ani vítězství po boku Mónaka ve čtyřhře.



Na Australian Open bude čtrnáctinásobný grandslamový šampion patřit k favoritům, ale jen na papíře. Alespoň podle jeho mínění. "Nemyslím si, že jsem jedním z kandidátů na titul. Lhal bych sám sobě, kdybych řekl, že si na to věřím," říkal španělský tenista na tiskové konferenci.

Rafael Nadala překvapivě prohrál s německým outsideremFoto Reuters

Řada odborníků však stále věří, že rodák z Mallorky bude vedle Djokoviče, Federera a Murrayho patřit k největším favoritům.

"Pokud hledáte kandidáta na vítěze, musíte se podívat jiným směrem, než na mě," říkal Nadal se sklopeným zrakem novinářům.

Není se mu co divit. Po problémech s pravým zápěstím musel na operaci slepého střeva, za posledních šest měsíců se na kurtu objevil jen výjimečně.

Porážka s německým tenistou Berrerem, v prvním kole turnaje v Kataru,  který navíc postoupil z kvalifikace, mu na náladě nepřidala.

 "Musím znovu začít makat na sto procent, jiná cesta není," říkal po zápase zklamaný španělský bojovník. "Můj servis není špatný, víceméně funguje jak má, ale já musím být mnohem více dynamický, více se hýbat, být agresivnější," hledá cestu z krize Rafa.

Rafael Nadal vypadl s outsiderem
Rafael Nadal vypadl s outsiderem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud