2. září 2016 • 18:22

Tenisový rebel! Rio si spletl s pařbou, teď provokoval pivem

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak zareagujete, když vás vlastní výprava vykáže z olympijské vesnice a vyčte vám, že jste si Rio spletli s otevřeným barem? Benoit Paire na to šel po svém. Po prvním kole na US Open přišel na tiskovou konferenci s plechovkou piva v ruce a širokým úsměvem na tváři. „Pivo přece pomáhá na regeneraci,“ škádlil.



Tenhle Francouz rád hraje lidem na nervy. Deník L´Equipe ho před pár lety zařadil mezi budoucí hráče TOP 10, Paireovi už je ale sedmadvacet a nejvýš se dostal letos v lednu na 18. příčku. Je příliš šikovný, abyste ho mohli opomíjet, ale příliš svéhlavý a neukázněný, aby naplno rozvinul své výjimečné nadání.

Tahle pověst se s ním vleče již od juniorských let. Legendy o jeho nezkrotné povaze se datují již od té doby. Aby nemusel jet jednou na turnaj, rozštípal před svým trenérem všechny rakety. A zůstal v posteli. Francouzská federace mu jako mladíkovi zastavila podporu, nyní se dostali znovu do křížku a je provizorně vyřazen z reprezentačních výběrů.

Paire si olympiádu v Riu spletl s pařbou, do olympijské vesnice chodil jen přespávat. A někdy ani to ne. „Naše tenisová federace je k ničemu, neudělal jsem nic hrozného. Olympiády jsem se zúčastnil a o to přece jde, ne? Stejně mi na ní moc nezáleželo. Důležité jsou turnaje, ve kterých jde o body do žebříčku,“ prohlásil po vyřazení ve 2. kole. Z Ria si přivezl jen skalp Lukáše Rosola a ostudu.

Hlava problém není 

Na příštích dvou turnajích, ač už se hrály o body, nevykonal Paire o mnoho víc. V Cincinnati skončil hned v úvodním zápase, na US Open ve 2. kole na raketě Marcose Baghdatise.

Po něm se odmítl bavit o trestu od francouzské federace, ale pochvaloval si, jak mu jde k duhu spolupráce s novým koučem Thierry Championem, bývalým tenisovým profíkem. Ten se mu prý zamlouvá především díky tomu, že nechce měnit jeho prchlivou osobnost na kurtu.

„Mám hodně věcí k zlepšování, ale hlava mezi ně nepatří,“ ohrazuje se Paire, podle kterého není na místě bát se, že by se jeho chování neslučovalo s profesionálním tenisem. Rád se chlubí tím, že jí často ve fast foodech a stejně má postavu jako tyčka. Už ale nedodá, že štíhlá postava je dílo jeho nezvykle rychlého metabolismu. A za žebříčkové umístění (aktuálně 34. na světě) vděčí hlavně ohromně šikovné ruce, nad kterou v minulosti žasnul i Roger Federer.

Co by se asi stalo, kdyby tenhle rodák z papežského města Avignonu začal brát svou práci skutečně vážně?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud