Pavel Novotný
5. února 2013 • 23:35

Rafa je zpět! Sílu šampiona na úvod odnesl český pár Čermák, Dlouhý

Autor: Pavel Novotný, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neměl to být pro vracejícího se Nadala vůbec jednoduchý úvod. Antukový démon si svůj comeback po zranění kolena naplánoval na turnaj do chilského Vina Del Mar, kde nastoupil do čtyřhry po boku Argentince Juana Monaka. V cestě jim stála velezkušená česká dvojice Čermák, Dlouhý.



Pokud byste však čekali u sedminásobného vítěze French Open nějakou nervozitu, nedočkali byste se. Na kurtu si šestadvacetiletý Španěl počínal stejně, jako by za sebou neměl více než týdenní pauzu.

Na vlastní kůži se o tom přesvědčila česká dvojice. Čermákovi s Dlouhým nic nebylo platné dohromady 39 turnajových triumfů ve čtyřhře. Antukovým specialistům podlehli ve dvou setech 3:6, 2:6.

Až do stavu 3:3 si oba páry držely své podání. Jako první o něj přišel Lukáš Dlouhý. Zachránit první set mohl za stavu 3:5 pro španělsko-argentinský pár Čermák, ale ani on neudržel svůj servis a čistou hrou daroval první sadu soupeři.

A Nadal? Pauza jako by na něm až na drobná zaváhání nebyla vidět. Zaujetí, pohyb po kurtu, přesnost...To vše bývalé světové jedničce v jeho premiérovém startu po více než sedmi měsících nechybělo.

Český pár neměl především při výměnách od základní čáry proti antukovým specialistům žádnou šanci. Když Monaco s Nadalem navíc přidali i bezchybnou hru na síti, bylo brzy jasné, kdo bude na dvorci pánem.


To se potvrdilo i na začátku druhého setu, kdy hned svůj úrodní servis neudržel nejstarší hráč na dvorci Čermák a český pár prohrával 0:2.

Když své podání prohrál za stavu 2:5 i Radek Dlouhý, mohl Nadal slavit svůj vítězný návrat.

"Mám radost, že zase hraju, je to skvělý pocit. Navíc jsem hrál s Mónakem, se kterým se dobře znám, takže na kurtu nám to šlapalo," citoval šestadvacetiletého Nadala web ATP.

"Čtyřhra ale není tak náročná, takže uvidíme, jak mi to půjde ve dvouhře," přidal bývalý první hráč světa, kterého na úvod v singlu čeká ve druhém kole Argentinec Federico Delbonis.

Bývalá světová jednička se na turnaji ve Vina Del Mar představí i ve dvouhře. Dnes nastoupí do utkání druhého kola turnaje.

Tenisový turnaj mužů ve Viňa del Mar v Chile:

Dvouhra - 1. kolo:

Montaňés (Šp.) - Massu (Chile) 6:7 (6:8), 6:3, 6:4,
Zeballos - Schwartzman (oba Arg.) 1:6, 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:

Nadal, Mónaco (Šp./Arg.) - Čermák, Dlouhý (2-ČR) 6:3, 6:2.

Nadal se připravuje na podání.
Nadal se připravuje na podání.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud