30. září 2015 • 19:10

Obhajoba v Číně nebude! Kvitová vypadla, končí i Strýcová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro tenistku Petru Kvitovou skončila cesta za obhajobou titulu v čínském Wu-chanu v osmifinále. Turnajová trojka podlehla finalistce nedávného US Open Italce Robertě Vinciové 6:7 a 2:6. Svou fedcupovou spoluhráčku může pomstít Karolína Plíšková, jež se po třísetovém vítězství nad Ukrajinkou Elinou Svitolinovou utká ve čtvrtfinále právě s Vinciovou.



Ze hry venku je i Barbora Strýcová, která nedotáhla k postupu nadějně rozehraný zápas 3. kola s Coco Vandewegheovou. Američanku v prvním setu přehrála 6:3, další dvě sady ale ztratila 2:6 a 6:7.

Kvitová zahájila osmifinále výborně a vedla 4:0. Italka se pak rozehrála, skvěle bránila, málo kazila a vývoj utkání otočila. Čtvrtá hráčka žebříčku Kvitová se snažila hrát trpělivě, přesto během zápasu trvajícího hodinu a půl udělala 39 nevynucených chyb.

"Proti Petře je to vždycky těžké. Je to úžasná hráčka, v prvních gamech hrála velmi dobře, ale snažila jsem si to nepřipouštět a soustředit se," řekla Vinciová.

Osmá nasazená Plíšková sehrála se Svitolinovou dvouhodinovou bitvu a stejně jako v předchozím kole s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou na tři sety. Třiadvacetiletá Češka prohrála první sadu hladce 2:6, další dvě však získala shodně 6:4.

O dva roky mladší Svitolinovou tak Plíšková, jež bojuje o premiérový postup na Turnaj mistryň, porazila i ve třetím utkání v kariéře. Vinciové se pokusí oplatit debakl z jediného vzájemného střetnutí z Katovic 2013, kde proti zkušenější Italce uhrála jediný game.

Dvouhra - 3. kolo:

Vinciová (15-It.) - Kvitová (3-ČR) 7:6 (7:3), 6:2,
Karolína Plíšková (8-ČR) - Svitolinová (12-Ukr.) 2:6, 6:4, 6:4,
Vandewegheová (USA) - Strýcová (ČR) 3:6, 6:2, 7:6 (7:3). 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud