9. června 2016 • 16:30

Senzační Štěpánek! Český veterán zlomil světovou třináctku Čiliče

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Štěpánek má na startu travnaté části sezony formu jako hrom! Na turnaji ve Stuttgartu se český veterán prokousal z kvalifikace už do čtvrtfinále, když v osmifinále zdolal nasazenou dvojku Marina Čiliče z Chorvatska. Třináctého hráče světa porazil Štěpánek za hodinu a 42 minut 7:6 (4) a 7:5. Ve čtvrtfinánle pak vyzve sedmého nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera.



Sedmatřicetiletý Štěpánek se blýskl už na antukovém French Open, kde také prošel kvalifikací, aby pak v prvním kole málem šokoval pozdějšího finalistu Andyho Murrayho , se kterým nakonec po obrovském boji padl až v pěti setech.

Do travnaté části sezony pak Štěpánek vstoupil ve Stuttgartu dvěma výhrami v kvalifikaci, na které navázal vítězstvím nad Denisem Istominem z Uzbekistánu a čtvrtečním triumfem nad Marinem Čiličem.

Pro jeho o deset let mladšího soupeře byl dnešní duel letošní premiérou na trávě, neboť měl v prvním kole volno.

Na Čiliče si Štěpánek věřil už ráno při snídani a po postupu se radoval z postupu do čtvrtfinále na okruhu ATP po 11 měsících. "Ale ještě víc mě těší pohoda, v jaké hraji, forma, jakou mám a výborný zdravotní stav," uvedl Štěpánek pro ČTK.

Radek Štěpánek se raduje z překvapivého triumfu nad Marinem Čiličem ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu
Radek Štěpánek se raduje z překvapivého triumfu nad Marinem Čiličem ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu

Čtvrtý vzájemný zápas Štěpánka s Čiličem přinesl vyrovnaný průběh, v němž si oba hráči drželi bez větších problémů podání. V první sadě, kterou vyhrál český veterán 7:4 v tie-breaku, si dokonce ani jeden z hráčů nevypracoval brejkbol.

V průběhu druhého setu měli oba tenisté po jedné brejkové příležitosti, ale nevyužili ji. K rozuzlení nicméně došlo v dvanáctém gamu, kdy se Štěpánek dostal za stavu 6:5 při Čiličově servisu do vedení 40:15 a hned první mečbol proměnil.

V boji o semifinále českého tenistu čeká 26. hráč světa Philipp Kohlschreiber, jenž zdolal Američana Denise Kudlu. S dvaatřicetiletým Němcem má Štěpánek výrazně pozitivní bilanci 6:1.

Federer vyrovnal Lendla

Nejvýše nasazený Roger Federer ztratil ve druhém kole překvapivě set s osmnáctiletým Američanem Taylorem Fritzem. Soupeře z 65. místa světového žebříčku v zápase, který se kvůli dešti nestihl odehrát ve středu, udolal 6:4, 5:7, 6:4.

Čtyřiatřicetiletý Švýcar si připsal 1071. vítězství na okruhu ATP v kariéře, čímž vyrovnal bilanci Ivana Lendla na druhém místě historického pořadí. Více vítězných utkání má jen Američan Jimmy Connors, který vyhrál v kariéře 1256 zápasů.

Ve čtvrtfinále se Federer utká s Němcem Florianem Mayerem.

Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 675 645 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Fritz (USA) 6:4, 5:7, 6:4,
Thiem (3-Rak.) - Groth (Austr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:2),
Simon (4-Fr.) - Struff (Něm.) 6:4, 4:6, 6:2,
Južnyj (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 7:6 (7:1),
Štěpánek (ČR) - Čilič (2-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:5,
Del Potro (Arg.) - Millman (Austr.) 6:4, 6:4. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud