26. dubna 2017 • 22:45

Hříšnici se tleskalo. Kurt je moje jeviště, hlásila vítězka Šarapovová

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen hodiny poté, co jí vypršel patnáctiměsíční trest za doping, zahájila Maria Šarapovová comeback. Dnes už třicetiletá vítězka pěti grandslamů si nejprve od stuttgartských diváků vyslechla opatrný potlesk a něco pískotu, pak v 1. kole halového antukové podniku vyřadila italskou veteránku Robertu Vinciovou 7:5, 6:3. Za výhru se jí dostalo vřelejších ovací.



Byl to návrat snů. Ruská tenistka Maria Šarapovová se poprvé po patnácti měsících trestu za doping postavila k soutěžnímu utkání a na antuce halového podniku ve Stuttgartu zdolala Robertu Vinciovou 7:5 a 6:3. Úvodní opatrný potlesk a částečný pískot vystřídaly ovace po vítězství. „Čekala jsem dlouho,“ líčila po výhře ruská tenistka.

Utkání 1. kola halového turnaje ve Stuttgartu sledoval celý tenisový svět. Dopingová hříšnice Maria Šarapovová se po 15 měsících trestu vrátila na kurty a hned v první duelu zdolala italskou tenistku Robertu Vinciovou po dvou setech.

„Na tenhle moment jsem čekala dlouho. Kurt je moje jeviště od doby, kdy jsem byla dítě. Pár okamžiků před příchodem do arény byl nejkrásnější pocit na světě,“ řekla ve vítězném projevu.

Maria Šarapovová se vrátila vítězné, ve Stuttgartu zdolala Robertu Vinciovou
Maria Šarapovová se vrátila vítězné, ve Stuttgartu zdolala Robertu Vinciovou

Výhru i ovace fanoušků si zasloužila, přestože před začátkem zápasu byla reakce fanoušků opatrnější. Právem, ruská hvězda pykala za svůj dopingový prohřešek. „Raketu jsem na dlouho odložila, dospěla jsem jako člověk. Tenis hraji ale tak dlouho, vždycky ze sebe vydám to nejlepší,“ pokračovala.

Její trest vypršel o půlnoci z úterý na středu, ještě během úterka tak nemohla do oficiálních prostorů turnaje WTA. I proto trénovala v jednom tenisovém klubu. „Maria musí začít od nuly. Utrpí její nasazení do jejích turnajů, takže stále ponese následky,“ řekl šéf WTA Steve Simon.

Důvěru a respekt soupeřek si ovšem bude získávat ještě hodně dlouho. Za svou první výhru po návratu si Ruska připsala 55 bodů a poskočila na 510. místo na světě. Účast v kvalifikaci na Roland Garros jí zajistí celkovým triumfem, ale o udělení divoké karty se grandslam v Paříži rozhodne 16. května.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud