6. září 2017 • 13:08

Murrayho sezona nejspíš už končí. Může za to zraněná kyčel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray se už s největší pravděpodobností letos na ATP Tour neobjeví. Druhý muž světového žebříčku to oznámil dnes na sociálních sítích, důvodem dlouhé pauzy jsou vleklé problémy s kyčlí.



Třicetiletý Murray hrál naposledy v červenci ve Wimbledonu, z US Open se odhlásil dva dny před jeho startem. Bývalá světová jednička nyní oznámila, že se nezúčastní ani říjnových turnajů v Pekingu a Šanghaji a pravděpodobně ani následujících turnajů ve Vídni a Paříži. Murray se nezmínil o Turnaji mistrů, jenž se koná v listopadu v Londýně. Na všech těchto turnajích loni získal tituly a díky tomu se dostal do čela žebříčku, odkud ho v srpnu sesadil Španěl Rafael Nadal .

"Zraněná kyčel mě trápí několik měsíců. Během minulého týdne jsem to konzultoval s mnoha specialisty a svým týmem a shodli jsme se, že tohle je z dlouhodobého hlediska nejlepší rozhodnutí," uvedl Murray.

Trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz zároveň oznámil, že sezonu 2018 začne v Brisbane. "Jsem přesvědčený o tom, že se díky tomuto prodlouženému období odpočinku a léčby se vrátím na svou maximální úroveň a budu příští sezonu bojovat o grandslamové tituly," řekl Murray.

Svěřenec Ivana Lendla se tak nejspíš stane čtvrtým hráčem elitní desítky, jenž předčasně kvůli zranění ukončí sezonu. Dosud tento krok museli udělat Srb Novak Djokovič , Švýcar Stan Wawrinka a Japonec Kei Nišikori .

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud