7. ledna 2011 • 16:49

Sedmiletý tenista: Blesk hledá sportovní talent

Autor: Blesk Ondřej Požár
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Brně možná roste nová tenisová hvězda. Sedmiletý Lukáš Zavřel začal mlátit raketou do míčku teprve před dvěma lety a v loňské sezoně už vyhrál 29 turnajů!



Talent na „bílý sport“ zřejmě zdědil po tátovi Lukášovi (37), který byl také úspěšný tenista a nyní syna vede jako druhý trenér. Lukáš je prvním mladíkem v nové kampani Blesku, který tímto začíná hledat sportovní talent Česka.

BLESK HLEDÁ
sportovní talent Česka
Máte v rodině, nebo znáte ve svém okolí chlapce či dívku, kteří mají mimořádný sportovní talent v jakémkoli odvětví a nejsou narozeni dříve než v roce 1997? Ozvěte se do redakce na horkou linku Blesku 724 249 000 nebo na e-mail tip@blesk.cz.
Třem splníme sen!
Z došlých tipů vybereme ty nejzajímavější a představíme mladé začínající sportovce na stránkách Blesku podobně jako dnes Lukáše Zavřela. Ze všech v Blesku zveřejněných talentů pak sportovní redakce zvolí tři, kterým zprostředkuje setkání nebo trénink s osobností daného sportu!

„Lukášek s raketou i spí. Častokrát přijde domů z tréninku a ještě třeba dvě hodiny mlátí měkkým molitanovým míčkem o zeď v bytě. Nebo přepažíme chodbu a hrajeme turnaje. Je to dobré, protože kluk už poráží o rok starší soupeře,“ usmívá se Lukáš starší.

Jeho syn je ve své věkové kategorii velkou oporou klubu TC-MJ Brno, kde ho vede trenér Michal Juda. „Žijeme sami bez maminky, Lukášovi hlavně se školou pomáhá děda Zdeněk, který na mistrovské úrovni vesloval a boxoval,“ říká táta talentovaného prvňáčka.

Ten trefil ve škole na vstřícnou paní učitelku. „Mám jedničky a dvojky,“ chlubí se Lukášek. Otec přiznává, že je na něj přísný. „Taťka mě ale do tenisu nenutí, mě to baví!“ tvrdí chlapec, který ve všední dny ráno vyráží v sedm do školy a někdy se vrací až v sedm hodin večer.

Talentovaný Lukáš při hřeFoto Ondřej Požár
„Je to náročné i po finanční stránce. V létě se dá pronajmout kurt za stovku, ale teď v zimě se pod čtyři stovky na hodinu nedostanete,“ vypočítává Lukáš Zavřel.

A jak se Blesk přesvědčil, na syna je sice na kurtu přísný, ale když klučina udělá chybu, táta mu ukáže a vysvětlí, co udělal špatně a jak má úder příště zahrát lépe.

„Vnuk se také musí naučit prohrávat, to je dobré i do života. Ale pokud mu zápal vydrží přes pubertu, tak si myslím, že má našlápnuto ke slušné kariéře,“ míní děda Zavřel.

Mladý talent: Chtěl bych mít peněz jako Nadal!
Od kolika let hraješ tenis?
„Začal jsem hrát v pěti letech o prázdninách v kempu pana trenéra Michala Judy. Tenis mě baví, chtěl bych mít hodně peněz jako třeba Rafael Nadal.“

Jak často trénuješ?
„Každý den jsem na kurtu asi hodinu, někdy ale i víc – třeba dvě až tři hodiny.“

Máš nějaké tenisové vzory či idoly?

„Federer a Roddick. Ten se mi líbí, protože dává pořádný pecky z podání. A Federer se nevzteká a hraje krásný tenis.“

Sleduješ tenis v televizi?

„Dívám se, když běží nějaký turnaj v televizi.“

Chceš si někdy zahrát ve Wimbledonu?

„Ano, chtěl bych to někdy zkusit zahrát si tam na trávě a být slavný tenista.“
Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud