Jakub Dvořák
24. června 2018 • 04:59

Sparťané v akci: blýskl se Tetteh a zaujal Ristič, problém s bekem trvá

Vstoupit do diskuse
0
  • Budoucí posila Sparty Benjamin Tetteh (uprostřed) v utkání proti TrenčínuBudoucí posila Sparty Benjamin Tetteh (uprostřed) v utkání proti TrenčínuFOTO: Jaroslav Legner / Sport

    Už to začalo! Příprava na sezonu 2018/19 je v plném proudu. Fotbalová Sparta má za sebou dvojzápas se slovenským Trenčínem (1:2 a 4:2). Jak si v prvním přátelském utkání vedli nováčci v rudém dresu? Zatímco hrotový útočník Benjamin Tetteh svým výkonem oslnil, trable s pravým krajem obrany pokračují.

  • Útok

    SESTŘIH: Sparta - Trenčín 1:2. Tetteh se poprvé parádně trefil
    Video se připravuje ...

    V útoku se prostřídalo trio Tetteh, Šural, Pulkrab a mladý Hložek. Nejvýrazněji se však předvedl ghanský obr, který se již brzy stane hráčem Letenských. Kromě toho, že jeden gól dal, tak měl i další zajímavé situace - střela zpoza vápna skončila na tyči trenčínské branky a jeho pokus z otočky šel jen těsně nad. Obraně slovenského celku dělal problémy svým pohybem, urostlou postavou a napadáním. Zatím se jeví jednoznačně jako skutečná posila.

    „Myslím si, že to bylo fajn. Pracoval pro mužstvo, stejně jako útočníci ve druhém zápasu. Snažili se. Rozhodují jednotlivé momenty. My v prvním duelu trefili tyč a pak dostali gól, ale jak říkám, zatím není výsledek tolik důležitý,“ řekl po utkání kouč Hapal.

    Tetteh: Sparta má sílu, pokud budeme tvrdě makat, můžeme toho hodně dosáhnout
    Video se připravuje ...

  • Záloha

    SESTŘIH: Sparta - Trenčín 4:2. Výhru zařídil Stanciu, trefil se i Ristič
    Video se připravuje ...

    Ve středu zálohy Hapal experimentoval. První zápas ve středu pole vedle sebe začali Kanga, Mandjeck a Nestor. Zatímco první jmenovaný se tradičně staral o rozehrávku, Mandjeck měl být opěrným bodem sparťanské kombinace. Místy si nevedl vůbec špatně.

    Ve druhém utkání Sparta přešla na systém 4-4-2 a ve středu se potkali Lukáš Vácha s Mihailem Rističem. A právě srbský univerzál si řekl o to, aby mu dal Hapal na této pozici další šanci. Operoval na velkém prostoru, bránil, vytvářel příležitosti pro spoluhráče a výkon ozdobil nakonec i vstřeleným gólem.

    Otázkou zůstává, jak s kádrem zamává příchod slovenského záložníka Matúše Bera, o kterého se Pražané již několik týdnů zajímají a jednání s Trabzonsporem jdou do finále.

  • Pravý obránce

    Srbský záložník Vukadin Vukadinović se po hostování ve Zlíně vrátil zpátky do dresu SpartyFoto Twitter.com/ACSparta_CZ

    Achillova pata Letenských. Sparta použila ve dvojzápase s Trenčínem na tomto postu hned čtyři hráče, z toho tři odpadli kvůli zdravotním potížím. Jako první začal mladý Tomáš Wiesner, ale po úderu do čelisti a nepříjemnému zranění musel už ve 28. minutě střídat. Podle klubového prohlášení bude pár dní mimo hru. Jeho náhradník Michal Sáček na hřišti rovněž moc dlouho nevydržel. V 53. minutě střídal kvůli problému s nohou.

    Jako třetí dostal šanci Ondřej Zahustel, ale ani on není zcela fit. Pět minut před koncem prvního poločasu odešel ze hřiště kvůli zadnímu stehennímu svalu.

    A na pravý kraj obrany tak zamířil trochu netradičně Vukadin Vukadinovič, jenž běžně hraje na křídle. Ačkoliv disponuje slušnou rychlostí a směrem dopředu umí být nebezpečný, v obraně má srbský fotbalista spoustu nedostatků, které pramení s jeho nezkušeností na této pozici. Další aspirant na post beka Juraj Chvátal tentokrát zůstal nevyužit.

  • Stopeři

    Zleva Kaya, Heča, Čivič a Tetteh na lavičce Sparty během poločasu utkání s TrenčínemFoto Jaroslav Legner / Sport

    Ani střed obrany není momentálně ve Spartě vyladěný podle představ. Lukáš Štetina kvůli menšímu zdravotnímu problému trénuje individuálně, David Hovorka odešel na hostování do Jablonce a na soupisce zbývají už pouze Semih Kaya a Costa. Netypicky do středu se tak z kraje obrany stáhl například Eldar Čivič a ve druhém zápase zavzpomínal na mládežnické období Jiří Kulhánek, který dříve pozici stopera hrál.

    I proto Sparta jedná o příchodu olomouckého obránce Uroše Radakoviče, který by měl zacelit díru po Hovorkovi. Navíc by se měl už v průběhu příštího týdne naplno zapojit s týmem Štetina.

    Benjamin Tetteh v souboji o míč v utkání s Trenčínem
    Benjamin Tetteh v souboji o míč v utkání s Trenčínem

  • Brankář

    Brankář Milan Heča v prvním utkání za SpartuFoto Jaroslav Legner / Sport

    První letní posila Milan Heča ukázal dvě tváře. Jednu dobrou a jednu špatnou. Zatímco hru nohama zvládal skvěle a občas přidal i pár těžkých zákroků, inkasoval laciné branky. U první nestihl zareagovat na přízemní pokus zpoza vápna. Ale především druhá trefa Trenčína šla na jeho účet – střelu po zemi na bližší tyč by si měl jako brankář pohlídat.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud