Adam Procházka
18. července 2018 • 04:30

Kdo si na MS řekl o angažmá? O Chorvaty stojí United, zaujal i Henry

Vstoupit do diskuse
0
  • Chorvatský křídelník Ivan Perišič se raduje z vyrovnávací branky ve finále proti FranciiChorvatský křídelník Ivan Perišič se raduje z vyrovnávací branky ve finále proti FranciiFOTO: Reuters

    Fotbalové mistrovství světa je minulost, po francouzském triumfu startují přestupové tahanice o největší hvězdy šampionátu. Kdo je nejžádanějším zbožím? Kteří hráči by ještě před startem nové sezony mohli změnit dres? 

  • Francie

    Francouzská euforie poté, co mužstvo převzalo pohár pro fotbalové mistry světaFoto Reuters

    Změní někdo z mistrů světa dres? Velmi pravděpodobné je to u obránce Benjamina Pavarda. Ten v současné době působí v německém Stuttgartu, ale zájem o něj již projevily Bayern Mnichov a Tottenham. Prototyp moderního obránce, který si poctivě plní obranné povinnosti, ale nebojí se po lajně doplnit útok. Blýskl se krásným gólem proti Argentině. 

    Do kádru světových šampionů chce zabrousit také Barcelona, kterou zaujali svými výkony Paul Pogba a N´Golo Kante. Do hry o prvního jmenovaného se ale přihlásil i Juventus, který dostal pořádnou chuť na velké posily, když už v létě přivedl Cristiana Ronalda.

    Pogba je jedním z nejlepší středních záložníků a ačkoliv mu poslední sezona v Manchesteru United nevyšla dle představ, patří stále mezi elitu, což potvrdil i na světovém šampionátu. N´Golo Kante je malý defenzivní záložník, který nabourává útoky soupeřů. Po svém přestupu z francouzského Caen do Premier league získal hned dva tituly, a to s Leicesterem (2016) a s Chelsea (2017). 

    Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na nejlepšího mladého hráče šampionátu Kyliana Mbappého, který svými fantastickými výkony opravdu zapůsobil, nicméně sám francouzský talent po skončení mistrovství řekl, že během tohoto léta PSG neopustí.

  • Chorvatsko

    Poté, co chorvatská reprezentace vybojovala na MS stříbro, začal být o její hráče velký zájem.Foto Reuters

    O fotbalisty největšího překvapení světového šampionátu začaly projevovat zájem největší kluby. O Ivana Perišiče a Anteho Rebiče se zajímá Manchester United, který je ochotný za oba dohromady zaplatit částku okolo 92 milionů liber (2,7 miliardy korun).

    Ivan Perišič se na světovém šampionátu rozehrál do skvělé formy, dokonce se zapsal třikrát mezi střelce. Jeho rychlé průniky po levé straně byly noční můrou všech soupeřů. Jeho spoluhráč Ante Rebič zaujal na šampionátu svou bojovností a rychlostí. Provětrával obrany soupeřů a svými výkony, stejně jako Perišič, zaujal "rudé ďábly".

    Překvapením by nebylo, kdyby změnil dres i stoper Domagoj Vida, který by se z tureckého Besiktase mohl přesunout na lukrativnější adresu. Zájem o něj mají údajně Liverpool, Everton, West Ham, Sevilla či Atletico Madrid. Na MS patřil k nejvýraznějším osobnostem. I díky svému výroku, že chorvatskou výhru nad Ruskem daruje Ukrajině, za který se později Rusům omluvil. Právě v prodloužení čtvrtfinálového zápasu s Ruskem se zapsal mezi střelce.

    UNIKÁTNÍ ZÁBĚRY z oslav vícemistrů: Záhřeb v euforii! Modrič a spol. ukázali medaile
    Video se připravuje ...

  • Belgie

    Kdo změní dres z Belgičanu? Hazard, Courtois, nebo někdo jiný?Foto Reuters

    Belgická sestava byla na mistrovství světa nabytá hvězdami z velkých klubů. I tak by ale někteří „rudí ďáblové“ mohli změnit dres. Hned dva z nich se možná budou stěhovat do Realu Madrid. Ten projevil zájem o nejlepšího brankáře světového šampionátu Thibauta Courtoise,  který podává stabilně kvalitní výkony i na klubové úrovni, a také o belgického kapitána Edena Hazarda .

    Sedmadvacetiletý křídelní hráč patří k tahounům Chelsea a mnozí si vzpomenou na jeho gól v nastaveném čase do sítě pražské Sparty v roce 2013, kterým odvrátil blížící se prodloužení a poslal londýnský klub do další fáze Evropské ligy. Od té doby vyrostl Hazard v hvězdu světového formátu a podle spekulací by se mohl stát vůbec nejdražžím hráčem v historii. V případě dua Courtois, Hazard by šlo o dvojitý přestup na trase Chelsea – Real Madrid.

    Belgické hráče by do svého kádru chtěl ulovit také Manchester United. Jeho dres již obléká kanonýr Romelu Lukaku , druhý nejlepší střelec světového šampionátu, nicméně k němu by se mohl přidat i nynější obránce Tottenhamu Toby Alderweireld a spekuluje se také o návratu Adnana Januzaje. 

    FAKTA MS: Belgie dosáhla na bronz. Rakitič chce po finále tetování na čelo
    Video se připravuje ...

  • Anglie

    O koho je zájem z anglického mužstva, které na světovém šampionátu skončilo na 4. místě?Foto Reuters

    Co se Anglie týče, tak největší přestupové spekulace se šíří kolem brankáře Jordana Pickforda. Na mistrovství světa několikrát Anglii podržel a stal se historicky prvním gólmanem, který vychytal Albionu postup na MS přes penaltový rozstřel, a to v duelu s Kolumbií.

    O jeho služby projevila zájem Chelsea, nicméně Pickfordův přesun zřejmě bude záviset na tom, jak dopadnou jednání ohledně současné jedničky týmu ze Stamford Bridge Thibauta Courtoise. Mezi dalšími zájemci jsou Bayern Mnichov či Liverpool.

    Během šampionátu vyšla napovrch také informace, že Manchester United je připravený investovat 50 milionů liber (téměř 1,5 miliardy korun) za obránce Harryho Maguirea. Hráč Leicesteru nejen, že plnil poctivě všechny své povinnost v defenzivě, ale zároveň na šampionátu nasměroval Albion za postupem ve čtvrtfinále se Švédskem.

    Hodně se hovořilo také o přestupu záložníka Kierana Trippiera, který disponuje nejen rychlostí, ale zároveň skvělou kopací technikou. To potvrdil v semifinále s Chorvatskem, kdy z trestného kopu otevřel skóre zápasu, nicméně jeho branka nakonec Anglii na postup do finále nestačila. Trippier však pravděpodobně zůstane v Tottenhamu. 

    Anglii ještě to nejlepší čeká. V týmu je obrovská budoucnost, soudí Krejčí a Dobiáš
    Video se připravuje ...

  • Thierry Henry

    Thierry Henry se rozhodl, že bude trenérem!Foto Reuters

    Nejen hráči na mistrovství zaujali. Thierry Henry ukončil spolupráci s televizí Sky Sports. Učinil tak proto, že chce být trenérem. O jeho výrazném podílu na úspěchu bronzové Belgie, kde působil jako asistent trenéra, se hodně mluvilo. Podle listu Daily Mail dokonce Henry již obdržel nějaké nabídky na trénování, a to jak z Anglie, kde se proslavil v dresu londýnského Arsenalu, tak z jiných zemí. „Rozhodl jsem se, že musím Sky Sports opustit, abych strávil více času na hřišti a soustředil jsem se na dosažení mého nového cíle,“ uvedl Henry.

    TOP hráči MS? Modrič nebo Griezmann, myslí si Vízek a Podaný
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud