18. července 2018 • 20:55

Baleův čas? V Realu se po Ronaldově odchodu otevřela nová šance

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Realu Madrid přicházel Gareth Bale s velkým očekáváním, zatím je však zcela nenaplnil. I kvůli tomu, že neustále byl tak trochu ve stínu Cristiana Ronalda. Ten teď ale zamířil do Juventusu, čímž se pro velšského rychlíka otevřela nová šance. Místo zvažovaného odchodu by Bale najednou mohl v plánech nového kouče Julena Lopeteguiho hrát klíčovou roli.




První sezona po Cristianovi – zahraniční média začala madridskému klubu v lehké nadsázce počítat úplně novou kapitolu historie. Tak výrazným symbolem Realu posledních let Ronaldo byl, bez něj startuje další éra. A všichni v "bílém baletu" si přejí, aby byla i srovnatelně úspěšná.

Právě Bale by po portugalském střelci mohl převzít uvolněnou roli lídra ofenzivy. Ještě v průběhu uplynulého ročníku se přitom zdálo jako mnohem pravděpodobnější, že to bude spíš devětadvacetiletý Velšan, kdo Real v letní přestávce opustí.

„Potřebuji hrát týden co týden a tuhle sezonu to tak nebylo. Měl jsem nějaká zranění, ale když jsem byl zdravý, stejně jsem moc nehrál. Musím si sednout s agentem a probrat svou situaci,“ prohlásil Bale po vítězném finále Ligy mistrů, do kterého naskočil jako střídající hráč a dvěma góly do sítě Liverpoolu pomohl Realu k třetímu triumfu v řadě. Především jeho nádherná trefa nůžkami stála za to.

„Byl jsem hodně zklamaný, že nejsem v sestavě. Chápu, že může hrát jen jedenáct hráčů, ale cítil jsem, že si místo zasloužím,“ tvrdil také tehdy. V sezoně nastoupil celkem k šestadvaceti ligovým zápasům a vstřelil šestnáct gólů, mnohdy ale začínal jen na lavičce, když trenér Zinedine Zidane dával v rozestavení se dvěma útočníky přednost Ronaldovi s Benzemou. Probíraný návrat do Anglie, kde Bale v minulosti zářil jako hráč Tottenhamu, proto vypadal logicky.

Real Madrid bez Cristiana Ronalda uspěl, i díky gólu Garetha Balea zdolal Leganés 2:1
Real Madrid bez Cristiana Ronalda uspěl, i díky gólu Garetha Balea zdolal Leganés 2:1

Ronaldův superpřestup do Itálie však rozdal úplně nové karty. Real v pondělí zahájil přípravu na novou sezonu a Bale se poprvé setkal s trenérem Lopeteguim. Ten mluví výborně anglicky, k velšskému střelci by si mohl najít cestu. Bale se chce v příštích týdnech přesvědčit, jestli s ním kouč skutečně počítá a podle toho svou budoucnost vyřešit.

Záležet bude také na tom, jestli se Real pokusí místo uvolněné Ronaldovým odchodem zaplnit nákupem jiného velkého jména. Spekuluje se třeba o Edenu Hazardovi z Chelsea, který o víkendu dovedl Belgii k bronzu na mistrovství světa. I to naznačí, jakou roli by Bale v „novém“ Realu měl mít. Byť fungovat by v ofenzívě případně mohla i spolupráce hvězdné trojice Hazard – Benzema – Bale.

Přestupové okno se v Premier League uzavírá už devátého srpna a Real na konci července míří do USA, kde se v rámci přátelského turnaje utká s Manchesterem United, Juventusem a AS Řím. Až se osmého srpna vrátí do Španělska, na případný transfer do Anglie už bude příliš pozdě. Velšan proto musí mít o svém příštím působišti jasno ještě dřív, dojem z nadcházejících tréninkových dnů bude zásadní.

Bale ale není jediným mužem, kdo si v současném Realu dělá zálusk na větší vytížení. Třeba Marco Asensio dobře ví, že takřka v kterémkoliv jiném klubu by dostal více prostoru na hřišti a z případných zájemců si může vybírat. Proto bude velmi zajímavé sledovat, kdo nakonec bude figurovat mezi vyvolenými nového trenéra a jak Lopetegui "bílý balet" poskládá. Jisté je, že královský klub z Madridu se po odchodu své superstar změní. Využije to Bale k tomu, aby vystoupil z Ronaldova stínu?

Real Sociedad - Real Madrid: Isco našel z hloubi pole Balea, který lehkým obloučkem skóroval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud