28. ledna 2019 • 13:35

Případ Elvis. Druhá liga Mashikemu nestačila, z Budějovic zmizel

Autor: mms, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Užitečná posila pro jaro? Zlaté oči… Druholigové České Budějovice vstřebávají šok: útočník Elvis Mashike, jenž měl na jaře hostovat z Liberce, překvapivě nepřišel na sobotní přátelák s Příbramí a zmizel. V půlminutovém videu pak vzkázal, že v Dynamu nemůže zůstat, a vrátil se do Slovanu. Jeho agent Orhan Dumanjič jedná se slovenskou Nitrou.



Kulaté brýle, šedý kabát a ruka na srdci. „Vím, že bude nějaká lítost, ale moje sebevědomí mi nedovolí, abych tady zůstal,“ vykládal šroubovanou češtinou Elvis Mashike, když vysvětloval, proč narychlo prchnul z Českých Budějovic.

Vypadalo to jako jasná záležitost: zkraje minulého týdne přišel na hostování z Liberce, kde byl většinu podzimu jen náhradníkem a v lize stihnul slabých 673 minut. Pro Dynamo byl vítanou posilou: odehrál tam celou minulou sezonu se solidní bilancí sedm gólů a pět asistencí. Trenér David Horejš s ním počítal pro druhý poločas sobotní přípravy s Příbramí, jenže…

Jenže konžský útočník se zbytkem týmu nedorazil.

Takový scénář nikdo v Budějovicích nečekal. Mashike místo sebe poslal krátké video a podle zdroje iSport.cz, který má k Dynamu blízko, natvrdo řekl budějovickým šéfům, že druhá liga je pro něj málo.

Proč se z města dvou řek, Černé věže a Masných krámů narychlo vypařil? „Skoro to vypadalo, jako kdyby na podzim Dynamo vůbec nesledoval,“ míní zdroj Sportu. „Myslel si, že přijde jako spasitel, ale tak to není.“ Mashike teprve v Budějovicích zjistil, že ho v týmu lídra FNL čeká slušná konkurence: nejlepší kanonýr soutěže David Ledecký a spolehlivý náhradník Ivo Táborský, kteří společně nastříleli skoro polovinu podzimních gólů Dynama.

„Prostě jsme se v Budějovicích nedomluvili, a tak se Elvis stáhl zpátky do Liberce. Teď jednáme s Nitrou,“ prozradil pro iSport.cz Mashikeho agent Orhan Dumanjič.

I na Slovensku to 24letý mládenec dobře zná: v osmnácti tam začalo jeho evropské dobrodružství. Přes nižší soutěže se postupně dostal až do tamní Fortuna ligy. Předloni přišel do Česka, vystřídal třetiligový Vltavín, Budějovice a po podzimní ligové epizodě v Liberci přišel bizarní týden v jižních Čechách. Týden, po kterém zůstaly rozpaky.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud