Jan Podroužek
6. srpna 2020 • 12:51

Masopust má do West Hamu blíž než Coufal. Tvrdík chce přes 200 milionů

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak blízko jsou další odchody z kádru Slavie do Premier League? Lukáš Masopust by se angažmá ve West Hamu mohl dočkat, pokud se oba kluby shodnou na sumě, která rozhodně nesmí podlézt hranici pět milionů liber, tedy kolem 150 milionů korun. Jednání kolem Vladimíra Coufala ale visí ve vzduchoprázdnu, pravý bek nejspíš i na přání trenéra Jindřicha Trpišovského zůstane.



Tomáš Souček jim ve West Hamu nevyšlápl cestičku, ale pořádnou strouhu. Bývalá slávistická opora pochopitelně dělá českému mistrovi v Premier League čest, tím spíš se rozjely přestupové spekulace kolem dalších důležitých hráčů „sešívaných“.

Ale ke „kladivářům“ patrně nepřestoupí víc než jeden z nich. Lukáš Masopust.

Za pravého záložníka Slavie prý do Edenu přišla nabídka na pět milionů liber. Na to, že Masopustovi je už 27 let a trenér Jindřich Trpišovský mu sem tam neopomene vytknout nižší produktivitu na to, že je ofenzivní hráč, slušné peníze. V přepočtu přibližně 150 milionů korun.

Přesto se hodlají červenobílí pustit do boje, ne odkývat hned první mail z Londýna. Podle informací Sportu by se jejich přání mohlo blížit hranici až osmi milionů liber, což je v českých korunách suma pohybující se kolem 240 milionů.

Ovšem nejspíš proto, že se podařilo získat karvinského ofenzivního univerzála Ondřeje Lingra za slušných dvanáct milionů korun plus bonusové doplatky, mohlo by slávistické vedení svolit i k nižšímu odstupnému za Masopusta. To by i tak mělo atakovat asi 200 milionů korun, což by z něj udělalo po Tomáši Součkovi a Alexi Královi třetího nejdražšího hráče, kterého Slavia ve své historii prodala.

Sparťan Ladislav Krejčí se snaží zastavit slávistu Lukáše Masopusta
Sparťan Ladislav Krejčí se snaží zastavit slávistu Lukáše Masopusta

Oproti tomu Vladimír Coufal se svého snu nejspíš nedočká. Byť se může mluvit o zájmu z West Hamu, konkrétní nabídku na přestup pravý bek „sešívaných“ zatím nemá. A i kdyby, vzepřít se měl pro jistotu už i trenér Jindřich Trpišovský.

Ten si totiž klíčové zápasy o Ligu mistrů a další těžká utkání bez svého spolehlivého beka nějak odmítá představovat.

I tak je ale potřeba Coufalovu budoucnost řešit. Za rok totiž končí 27letému obránci smlouva a není vyloučené, že by si chtěl odchovanec Baníku přece jen vyzkoušet zahraniční angažmá. Leda by jeho přání trochu otupila nová smlouva, která by z Coufala udělala jednoho z nejlíp placených slávistů v mistrovském kádru.

Tenhle krok už má mít šéf klubu Jaroslav Tvrdík připravený.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud