23. dubna 2020 • 11:20

Kódování CS:GO se dostalo na veřejnost, Valve v prohlášení uklidňuje komunitu

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kód, ve kterém je napsaná hra Counter Strike: Global Offensive, byl zveřejněn. Tato zpráva vyvolala poprask mezi hráčskou komunitou. Valve dlouho neotálelo, vše důkladně prozkoumalo a uklidňuje hráče. Kód je starý a neměl by pro CS:GO komunitu znamenat nebezpečí.



Source Code pro CS:GO a Team Fortress 2 je venku. Jméno osoby, která stojí za tímto sdílením, je pro veřejnost neznámé. Tento člověk si za svého obětního beránka vybrala Tylera McVickera z Valve News Network. 

Ten o celém incidentu promluvil na svém Twitch kanále. Vysvětluje, co vše bylo součástí souborů, které osoba zodpovědná za celý problém sdílela na 4chanu. V torrentu je kód z konce roku 2017, kdy končila Operace Hydra a privátní zprávy mezi McVickerem a zaměstancem Valve, které měly usvědčit McVickera z viny. Konverzace však nemá s dnešním konfliktem nic společného, neboť pochází již z roku 2016. 


McVicker dál říká, že tento Source kód pro CS:GO a TF2 je dostupný již od roku 2018. Hackeři tak mohli mít přístup k daným souborům již přes rok a půl. Nyní se jen informace dostala mezi širší veřejnost. 


Hráčům CS:GO nehrozí tak velké nebezpečí, jako těm z Team Fortress 2. Kód CS:GO se totiž od roku 2017 výrazně změnil a prošel mnoha velkými změnami (Panorama...). To neplatí pro TF2, kde se kód téměř nezměnil a hackeři tak budou moci hledat mezery mnohem jednodušeji. 

Valve v noci ze středy na čtvrtek vydalo na Twitteru oficiální prohlášení. V tom uklidňují hráče, že po prošetření situace není důvod k panice. V následujícím Tweetu však nábadají ke hraní na oficiálních Valve serverech, které jsou bezpečnější. 


Co se týče obchodování s předměty na Steam Marketu, nic se nemění. Trading ve hře není možný, vše se odehrává na serverech, které tímto leakem nebyly ohroženy. 


Obezřetnosti není nikdy dost. Doporučujeme, abyste byli opatrní. Především hráči Team Fortress 2, které tato zpráva zasáhne víc než ty holdující CS:GO. Je možné, že v kódu jsou RCE exploity. To znamená, že hackeři mohou získat přístup k vašemu počítači, poškodit veškerá data a ohrozit vaší bezpečnost. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud