21. října 2021 • 18:00

Konec srandy, Sinners slibují demolici soupeřů. Jdeme si pro první místo, říká Oskar

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhých šesti letech se na české lance ukáže legenda tuzemského Counter Striku Tomáš „oskar“ Šťastný. On a jeho spoluhráči ze Sinners jedou na finále Sazka eLEAGUE, které se v pátek a v sobotu odehraje na veletrhu FOR GAMES v Praze, potvrdit pozici české jedničky. V základní části triumfovali, překvapivě ale ztratili mapu jak s Enterprise, tak i Entropiq Prague. Podle snipera Sinners se ale tohle zaváhání už nebude opakovat. „Nemyslím si, že to bude vyrovnané. Srandy bylo dost, to, že nám vzali mapu, jim vrátíme v sobotu,“ říká Oskar v rozhovoru.



Po letech se opět ukážeš českým divákům na domácí lance. Jak se těšíš?
Těším se, především kvůli tomu, že je to lanka. Budou tam diváci a jsem zvědavý, jaký pokrok naše scéna udělala, tím myslím organizaci eventu.

Jak vypadají tvoje přípravy na finále Sazka eLEAGUE? Chystáš se nějak speciálně?
Nijak extra se nechystám. Sice jdeme potvrzovat roli jedničky, ale jinak přijedu, odehraju svoje maximum a odjedu. Snažím se dělat tu svoji předzápasovou rutinu.

Se spoluhráči ze Sinners jste měli v posledních týdnech celkem nabitý program, například zápasy IEM Fall ve Švédsku a potom on-line kvalifikace na IEM Winter 2021 nebo V4 Future Sports Festival. Jak zvládáte jako tým přípravu na finále Sazka eLEAGUE?
My veškerou přípravu bereme naráz. Připravujeme se na všechno, teď ještě válčíme v kvalifikaci na Dreamhack, která je pro nás důležitá. Proto máme bootcamp, abychom mohli snadno a lehce upravit věci, které nefungujou, a třeba odebrat věci, který nám ve stratbooku zabírají místo. Připravujeme se prostě na všechno a zatím to zvládáme, žádný náznak vyhoření nebo ztráty motivace.

V základní části Sazka eLEAGUE jste svého semifinálového soupeře eSubu porazili 2:0. Ale teď má eSuba za sebou první místo z mistrovství Slovenska a věří si na vás. Co od toho zápasu očekáváš a jak dopadne? 
Aspoň se mají kluci z čeho radovat, zahrajou si V4, vyhráli MSR, tak to nebudou moc smutnit po páteční demolici. Jestli s námi měli problém už na on-linu, tak na lance to bude ještě stokrát horší.

Ani jeden z týmů Enterprise, Entropiq a Sinners v lize ještě neprohrál, vždy vaše vzájemné zápasy skončily remízou 1:1. Dá se proto čekat, že i v play-off budou zápasy vyrovnané a rozhodnou maličkosti. Jsou zkušenosti z letošních těžkých zápasů na světové úrovni tím, co bude vaší výhodou? Co vám zápasy s G2 Esports, Fnatic a dalšími ukázaly?
Je dobrý nezapomínat, že do utkání s Enterprise a Entropiq Prague jsme nastoupili po po vyčerpávajících zápasech, takže se dalo očekávat, že jsme nebyli stoprocentní. Teď na lance to bude jiné, upřímně si nemyslím, že to bude vyrovnaný anebo že by měli rozhodnout maličkosti. Srandy bylo dost, to, že nám vzali mapu, jim vrátíme v sobotu. Jinak zápasy s G2 nebo fnatic nás spíš jen usvědčily v tom, že můžeme hrát na nejvyšší úrovni, ale potřebujeme víc zkušeností na ten level, rychlejší reakce a adaptaci, nic na čem by se nedalo pracovat.

Když bys měl napsat největší důvod, proč by lidi měli přijít na finále do Prahy, co by to bylo?
Je to jedinečná možnost vidět Sinners v akci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud