23. října 2021 • 21:10

Prohra nás mrzí, ale máme dobrý pocit z vyrovnaného zápasu se světovým týmem, říká The Elive

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po grandfinále Sazka eLEAGUE se Erik „The Elive“ Sith z prohry nehroutil. Naopak byl spokojený s výkonem svých spoluhráčů, protože kvalitou se Sinners řadí mezi nejlepší CS:GO týmy světa a Enterprise Esports ukázali, že dokážou držet krok i s tak silným soupeřem. „Hrají spolu dlouho, my nemáme tolik zkušeností a je to fakt dobrý pocit, že dokážeme hrát vyrovnaně s týmem kolem dvacátého místa na světě,“ hodnotí střelec Enterprise Esports grandfinále, ve kterém podlehli Sinners 1:2.



Se Sinners jste odehráli neuvěřitelně napínavé finále, dokázali jste je porazit 16:13 na vašem map picku, kterým byl Overpass. Následně jste prohráli další dvě mapy a Sinners celé grandfinále otočili. Jaké jsou tvoje bezprostřední pocity?
„Jsme spokojení, že jsme vyhráli první mapu. Po ní přišel tak trochu pocit, že můžeme zvítězit, když vyhrajeme ještě jednu. Já počítal s tím, že Ancient bychom neměli vyhrát. Kdyby se to stalo, tak bych byl překvapený. Máme ho dobrý, ale Sinners na této mapě hodně trénovali, takže jsem očekával, že budeme hrát tři mapy. A na Nuke jsme šli s tím, že všechno, nebo nic."

Zamrzí porážka po tak vyrovnaném utkání?
„Mrzí nás to. Ale šli jsme do toho, že hrajeme proti týmu, který se dostal mezi 20 nejlepších na světě, my jsme kolem 60. místa. Velmi nás to mrzí, měli jsme na to je porazit, ale jsme spokojení s tím, jak jsme hráli."

Po první mapě bylo vidět na soupeři, že je z vývoje zápasu rozladěný, možná i naštvaný. Jaká byla nálada u vás po zisku první mapy?
Jednoznačně radost, možnost jim dát mapu je úžasná. Ale neřekl bych, že byli naštvaní."

Na Ancientu vás už Sinners přehrávali, bylo to tím, že na té mapě nemáte odehraných tolik zápasů?
„Nemáme tam tolik odehráno proti tak dobrým soupeřům jako jsou Sinners. Při trénincích dokážeme na Ancientu vyhrávat, vycházejí nám, ale když hrajeme proti někomu zkušenějšímu, tak ten nás porazí."

Na Nuku jste první polovinu prohráli 5:10, po změně stran jste srovnali, ale už jste zápas nedokázali otočit a zlomit ve svůj prospěch. Proč?
„Sinners zahráli několik dobrých kol a situací 1v1, které proměnili a my ne. Dokázali zvrátit situace, kdy jsme o nich věděli, ale oni byli šikovnější. Rychleji komunikovali, tím se dopracovali ke správnému rozhodnutí a díky tomu vyhráli poslední kola."   

Co vám tento vyrovnaný zápas proti česko-slovenské CS:GO jedničce ukázal? Například to, že jste na dobré cestě uspět i na světové scéně?
„Ano. Hrají spolu dlouhou dobu, mají toho hodně nahraného a natrénovaného. My spolu hrajeme krátce, nemáme tolik zkušeností, stále se hledáme a je to fakt dobrý pocit, že dokážeme hrát vyrovnaně s dvacátým týmem na světě."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud