5. listopadu 2021 • 15:50

FunPlus Phoenix končí v CS:GO, STYKO vylučuje přechod na Valorant

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyla to úspěšná etapa bohaté kariéry slovenského mistra. Martin „STYKO“ Styk byl od začátku roku 2021 součástí FunPlus Phoenix, do srpna se s týmem pohyboval na v druhé světové desítce. Jenže následoval strmý pád, nakonec to nestačilo ani na Major. Organizace se tak rozhodla ukončit podporu své CS:GO divize, hráči si mohou hledat nové angažmá.



Slavná esportová organizace FPX končí v Counter-Strike: Global Offensive. Letošní sestava čínského celku kolem Martina "STYKO" Styka přišla z týmu GODSENT jako tým s potenciálem na stabilní umístění v nejlepší světové patnáctce. Ze začátku angažmá se tento cíl mezinárodní pětici dařilo naplňovat.

První dva evropské RMR turnaje skončili pro FunPlus Phoenix úspěchem, borci se drželi na místech zajišťujících postup na největší turnaj v osmileté historii CS:GO.

Jenže na IEM Fall přišel zkrat, postup na Major byl tentam a i na dalších soutěžích se FPX nedařilo. Organizaci došla trpělivost, investice do Counter-Striku končí.

STYKO je tak spolu se svými spoluhráči posazen na lavičku, není ale volným hráčem. Za 25letého Slováka budou muset případní zájemci zaplatit požadovanou částku.

Martin Styk se k celé situaci vyjádřil na YouTube. Jedna věc je hlavní - dál chce pokračovat a přechod na Valorant neplánuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud