18. března 2022 • 18:25

Sinners jsou v semifinále kvalifikace na Blast Premier

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o každý bod a nakonec těsná výhra. Česko-slovenská CS:GO jednička Sinners vstoupila vítězně do turnaje TWR Eastern European Masters Spring 2022, odkud vede cesta na prestižní turnaj Blast Premier Spring Showdown. 



Sinners na mapě Nuke vyzvali rumunský tým OneTap, který se do turnaje dostal skrze poslední kvalifikaci. V ní Rumuni potkali česko-slovenskou dvojku Enterprise. V přímém souboji o postup do hlavního turnaje TWR Eastern European Masters Spring ale uspělo rumunské mužstvo, když zvítězilo 2:1 (16:10, 5:16, 16:7).

I v dalším duelu se zástupcem tuzemské scény se hráči OneTap neztratili. Naopak ukázali, že v celku z druhé stovky světového žebříčku, je solidní potenciál. 

V dresu Sinners ale vládl především David "forsyy" Bílý. S 27 killy a svým AWP odrážel ataky rumunského soupeře na mapě Nuke. Přitom start zápasu byl ze strany Sinners tragický, když rychle prohrávali 5:0.

Pak se ale hráči liberecké organizace probudili a za CT stranu se dostali do vedení 9:6. Po změně stran své vedení ještě navýšili a vedli 11:6. 

Jenže tým OneTap se odhodlal k velké jízdě a šesti body v řadě otočil stav na 12:11. Následně to byl boj o každé kolo, který se lépe vydařil českým borcům. 

Po těsné výhře Sinners zvítězili 16:14 a mají první výhru ve skupině A.

V dalším zápase této skupiny turecký tým Eternal Fire porazil maďarský Onyx, o postup do semifinále si to tak rozdal se Sinners. 

Druhé utkání lépe rozehráli hráči Sinners. Na mapě Mirage se dostali do pohodlného vedení 11:4 a byli na nejlepší cestě postoupit do semifinále. Jenže Turci začali ukrajovat z velkého soupeřova náskoku, který po změně stran činil osm bodů. 

Eternal Fire udělal devět bodů v řadě a šli do vedení. Na moment si ho ale vzali zpátky Sinners a za stavu 15:13 měli match point. Ten však neproměnili. 

Proto se šlo do prodloužení, které nabídlo neuvěřitelnou bitvu. Ani jeden z týmů se nechtěl smířit s prohrou a zápas se natáhnul o dalších 23 kol. Na konci byli šťastnější hráči českého mužstva.

Sinners zvítězili 28:25 a nyní jsou v semifinále TWR Eastern European Masters. K postupu na Blast Premier Spring Showdown jim chybí pouze dvě vítězství. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud