18. prosince 2022 • 13:30

BLAST World Final v Abú Dhabí ovládla pětice G2 Esports. Jks a m0NESY sestřelili Team Liquid

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro mnohé překvapivého vítěze má poslední turnaj S-Tier scény letošního roku. Mezinárodní mix G2 Esports si v Grand Finále BLASTu v Abú Dhabí poradil s americkým Team Liquid 2:0. Zářilo mimo jiné sedmnáctileté "golden kiddo" Ilya "m0NESY" Osipov. 



Skvělou jízdu za sebou mají borci z G2 Esports. Na začátku BLAST World Final sice museli zkousnout porážku od FaZe, potom už ale jeli na vítězné vlně. Nejprve deklasovali ještě ve skupině vítěze Majoru v Riu Outsiders

Následovalo čtvrtfinále, kde si jks a spol. museli poradit se silnými Vitality. Ilya "m0NESY" Osipov v pouhých sedmnácti letech zastínil mnohem zkušenější hvězdu Golden Hornets ZywoOa. Ruský mladíček zapsal 63 fragů a zemřel 40krát. Famózní výkon na velké světové stage, klobouk dolů. G2 nakonec hlavně díky němu vyřadilo Vitality 2:1. 

Poté už G2 neztratili ani mapu. Nejprve oplatili FaZe Clanu porážku z úvodu turnaje a poslali tým legend domů a stejně dominantně si vedli i v Grand Finále s Team Liquid. Vedle Osipova a jkse zazářil i bosenský tandem NiKo huNter- .

G2 Esports zakončili rok 2022 titulem a slavit Silvestr mohou ve velkém stylu - ze Spojených arabských emirátů si odváží půl milionu dolarů. 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud