4. dubna 2020 • 10:00

LOL: Carzzy a Humanoid porazili krále Evropy a postoupili do semifinále

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská liga League of Legends, LEC, došla do své play-off fáze. Celek MAD Lions, v čele se dvěma českými zástupci Matyášem „Carzzy“ Orságem a Markem „Humanoid“ Brázdou, se utkal s nejúspěšnějším evropským celkem posledních let – G2. Chaos střídal paniku, ale Matyáš s Markem nakonec zaznamenali největší úspěch českého League of Legends v historii, když v sérii zvítězili 3:2.



Vítězství se nerodilo lehce. Po čtvrté hře, kdy měli MAD Lions obrovskou příležitost ukončit celou sérii a vyhrát 3:1, nikdo netušil, jak tato zběsilá série skončí. Riskantní Baron Nashor se outsiderům vymstil a byla tak na řadě poslední, pátá hra.

Silver Scrapes uvedly pátou hru a u obou týmů byla cítit nervozita. Misky vah se převažovaly z jedné strany na druhou. MAD Lions si po chvíli dokázali vytvořit mírný gold lead a v ten moment se začaly dít věci!

G2 využili okna, které se jim nabídlo, když MAD Lions zabíjeli Barona. Martin „Wunder“ Nordahl Hansen se vydal na bot lane a dokázal nakonec zničit obě Nexus turrety. Při dalším pokusu MAD Lions o zisk Baron buffu, se opět pokusili zástupci G2 ukončit sérii a postoupit tak do dalšího kola.

A bylo to neuvěřitelné drama.

Rasmus „Caps“ Winther a Mihael „Mikyx“ Mehle byli dva údery od zničení nepřátelského Nexusu. Jenže Caps pokračoval ve špatném výkonu, který předváděl v celé sérii. Zpanikařil a daroval tak MAD Lions další šanci na výhru, které už se chopili.

Výhra pro Lvy znamená, že se v dalším kole utkají s vítězem souboje Fnatic - Origen. Jestliže tento souboj nezvládnou, stále budou mít další šanci na postup do finále, který by byl obrovskou senzací.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud