8. září 2021 • 15:35

Je potřeba připomínat, jak moc je důležité darovat krev, říká Šmicer

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nelehká doba zasáhla nás všechny. Jedním z velkých problémů koronavirové krize je nedostatek krve, který spolu s fanoušky a známými ambasadory pomohl zmírnit tým Entropiq.



Entropiq se rozhodl, že osloví hlavně mladou generaci svých fanoušků akcí s názvem First Blood. 

„Myslím si, že je to opravdu potřeba. Dříve lidé byli zvyklí chodit darovat krev a brali to skoro jako povinnost. Takže jsem rád, že Entropiq připomíná hlavně mladým lidem, jak moc je to důležité,“ ambasador Entropiqu a bývalý fotbalový reprezentant Vladimír Šmicer. 

„Když dáme všichni krev a bude ji dost, tak můžeme někomu zachránit život,“ dodává česká fotbalová legenda, která je společně s umělcem Rennem Dangem hlavní tváří projektu.

Vladimír Šmicer a Renne DangFoto Entropiq

„Snažíme se, aby se fanoušci bavili u výkonů našich hráčů, ale také jsme rádi, když můžeme esportovou komunitu inspirovat. A to včetně správného a lidského přístupu k životu. Byli bychom rádi, kdyby díky naší akci nemocnicím přibyli na seznamu noví a pravidelní dárci,“ pokračuje šéf Entropiqu Daniel Kloud.

Projekt First Blood oceňuje Daniela Dušková ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „Od jara stále bojujeme s kritickým nedostatkem krve. Aktuálně potřebujeme všechny krevní skupiny, nejvíce nám chybí skupina A,“ vysvětluje primářka transfuzního oddělení nemocnice. 

„Během léta se situace i kvůli dovoleným ještě zhoršila. Dárců ubývá, ale krev je stále potřeba, takže si vážíme každého, kdo pravidelně pomáhá. Stejně tak i všem organizacím, které lidi motivují, aby krev darovali. Je to to nejmenší, co zdravý člověk může udělat pro záchranu lidského života. Moc všem děkujeme,“ dodává primářka.

Na charitativním FIFA turnaji se zároveň povedlo vybrat stovky tisíc korun na podporu Fakultní nemocnice Na Bulovce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud