30. března 2022 • 12:39

Pravděpodobné sestavy: Šlágr kola v Plzni, Sparta přivítá Baník

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga pokračuje sedmadvacátým kolem a s ní i oblíbená Sazka Fantasy! Tento víkend bude ve znamení nedělního souboje o první příčku mezi Plzní a Slavií. Neméně zajímavý duel uvidí i diváci na Letné, kde Sparta přivítá Baník. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Jihočeši jsou letos týmem dvou tváří. Venku patří mezi nejslabší, když jako jediní na cizích hřištích nevyhráli, v domácím prostředí je ale celek schopný sbírat body pravidelně. Bilance (8 – 2 – 3) je dokonce pátá nejlepší v rámci FORTUNA:LIGY, lépe si vedou už jen kluby z absolutní špičky. Proti Zlínu bude k dispozici už Nizozemec Van Buren. Hosté dali venku všehovšudy 9 branek. Dobrou volbou by mohlo být angažování gólmana Vojtěcha Vorla (7,6 milionu).

Teplice si po dobrém vstupu do jarní části pohoršily, v posledních třech ligových zápasech neuhrály ani bod a vstřelily jedinou branku. Slovan umí na Teplice zahrát, což potvrzují poslední tři výhry v řadě. Liberec pokaždé zvítězil poměrem 2:1, což je zajímavá varianta na přesný výsledek. Teplice navíc prohrály venku v probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY už devětkrát. V tomto případě se nabízí vybrat někoho z defenzivy Liberce, kde jsou hráči dostupní za rozumné cenovky. Jde například o Michala Fukalu (7,3 milionu) nebo Martina Koscelníka (7,6 milionu).

Celek z Uherského Hradiště se po nepříliš povedeném vstupu do jarní části zvedá. Minulý pátek postoupil do finále MOL Cupu, když vyřadil Hradec (1:0), v předešlých pěti ligových zápasech pak zaknihoval 3 výhry a 2 remízy, ve 3 duelech navíc udržel čisté konto. Právě zlepšená defenziva stojí za bodovými zisky, Slovácko má na svém hřišti navíc sílu i sebevědomí, body příliš nerozdává. V případě Slovácka bychom se nebáli sáhnout do rozpočtu a do zápasu postavit novopečeného reprezentanta Jurečku (11,4 milionu).

Sparta si umí v probíhajícím ročníku F:L poradit na Letné s kýmkoli. Před svými fanoušky se mužstvu daří v koncovce, tým se gólově prosadil v každém utkání. Baník navíc nemá na Letnou příjemné vzpomínky, v Praze prohrál už 8krát v řadě! Sparta získala v posledních 3 kolech 7 bodů, Pardubicím i Boleslavi nasázela 3 branky. Baník oproti tomu ve stejném období uhrál jen 2 body. U Sparty bude velmi těžké odhadovat základní sestavu, proto bychom radili jít spíše na jistotu v podobě Adama Hložka (12,1 milionu).

Oba celky hrají letos své domácí zápasy v Mladé Boleslavi, o to prestižnější duel je. V tabulce dělí kluby tři body, výše je překvapivě nováček soutěže. Východočeši jsou na tom lépe s organizací hry a také bojovností, i díky ní tým uhrál už 10 remíz. Další dělbu bodů přidá o víkendu, Boleslav se přece jen pod Hoftychem zvedla, týmu ale chybí větší kvalita. Brazilec Ewerton (9,2 milionu) za tyhle peníze? To se musí zkusit.

Trenér Bohemians Klusáček byl před pauzou odvolán, tým povede asistent Veselý. Hosté letos každopádně na cizích hřištích nezáří, 6 bodů je nejméně společně s Budějovicemi. Pražský klub navíc trápí žalostná defenziva, 52 inkasovaných branek znamená druhou nejhorší obranu v soutěži. Karviná se na jaře zvedla, když porazila Slavii a Baník, tedy týmy z horní třetiny tabulky. 

Mizérie Pardubic nebere konce, z posledních 5 utkání uhrál loňský nováček jediný bod, tým inkasoval 18 branek, pokaždé obrana obdržela alespoň 3 góly. Jablonec je v sezoně sice nejhorším týmem v koncovce, ale Severočeši měli hodně smůly, a proti nejhorší obraně v soutěži se zaručeně prosadí. Družina kouče Rady má navíc s Východočechy dlouhodobě pozitivní bilanci. Vzhledem k prostupnosti pardubické obrany bychom doporučovali vsadit na střelce Jablonce, Jana Silného (9,0 milionu).

Slavia porazila Plzeň v pěti soutěžních duelech v řadě, čtyřikrát přitom neinkasovala ani branku. To není náhoda, Západočechům běhavý styl soupeře nesedí. Plzeň sice bude mít výhodu vyprodaného stadionu, ale týmu se zranil Havel, na krajích kouč Bílek moc alternativ nemá. Hosté sice přišli o Masopusta, ale to už dávno není klíčový hráč týmu. Tím by se mohl stát pro obranu těžko polapitelný Yira Sor (9,5 milionu).

Nejlepší sestava uplynulého týdne Sazka Fantasy

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud