Jonáš Bartoš
3. srpna 2014 • 23:25

Pilař se vrací do formy, vybojoval penaltu. Nejlepší zápas, liboval si

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Malý diblík s číslem šest pozvolna, zato velmi zřejmě začíná pookřávat. Václav Pilař předvedl v zápase Plzně s Jabloncem (3:1) výtečný výkon. Především v prvním poločase hýřil aktivitou, vybojoval penaltu. Vypadá to, že po dlouhém zdravotním martyriu by pětadvacetiletý záložník konečně mohl najít fotbalovou pohodu.



Před dvěma lety zářil na evropském šampionátu, stal se velkou reprezentační oporou. Přijít měl další rozlet v německé bundeslize. Jenže bolestivé zranění kolene plány absolutně změnily. Pilař byl prakticky celé dva roky bez fotbalu.

Kompletní sestřih zápasu Plzeň - Jablonec 3:1
Video se připravuje ...

Václav Pilař ale neklesal na mysli, neustále pracoval na návratu. Teď v Plzni se jeho výkony výrazně lepší, proti Jablonci odehrál svůj doposud nejlepší zápas. Především v prvním poločase byl k neudržení. „Pilka“ oživil na levém kraji spolupráci s Davidem Limberský , z jeho kopaček neustále hrozilo nebezpečí. Jeden slibný centr bohužel nedoskočil, pak ale po svém klasickém úniku vybojoval penaltu a Plzeň šla do vedení.

„David Limberský mi to přiťukl směrem do vápna. Já v tom souboji byl dřív než obránce, píchl jsem si míč kolem něj. Hráč trefil mě, ne balon. Jasná penalta,“ vrátil se k situaci z 12. minuty. Šlo o hodně důležitý moment, který Plzeň posunul ke konečné výhře 3:1.

„Byl to náš nejlepší zápas. Byli jsme naštvaní z předchozích utkání, v Příbrami jsme zbytečně ztratili body. Dneska jsme hráli to, co jsme chtěli, směrem dopředu se nám to líbilo,“ liboval si 25 letý záložník.

Pilař se pomalu vrací tam, kde byl před svým zraněním. Tedy do formy, která ho vytáhla i do reprezentace. „Zápas od zápasu se zlepšuje. Ze začátku bylo znát, že měl dlouhou pauzu. Jsem rád, že vybojoval penaltu, byla to hezká akce. Příště musí být ještě aktivnější,“ hodnotil svého svěřence trenér Dušan Uhrin.

Milan Petržela právě třetím gólem definitivně zlomil odpor JablonceFoto Pavel Mazáč (Sport)

Důležité je, že Pilařovi drží zdraví. Nezastavil ho ani úder do hlavy, kvůli kterému musel střídat v Superpoháru se Spartou. „S kolenem jsem předtím hrozně bojoval, otékalo to. Co jsem v Plzni, tak mě to netrápí, každým zápasem je to lepší. Ale musím se hodně věnovat regeneraci, pak je ten stav kolene ještě lepší,“ liboval si Pilař.

Jeho výkon na tribuně pozorně sledoval i reprezentační trenér Pavel Vrba . „Sešli jsme se během letní pauzy, po dlouhé době jsme si povídali. Ale dnes jsem s ním nemluvil,“ osvětlil drobný záložník. „Ten návrat není snadný, máme tady výborný mančaft s velkou konkurencí. Bojuju, chci se vrátit do formy a hlavně pomoct Plzni, abychom byli stále úspěšní.“

Pilař je po návratu do Plzně (zatím formou ročního hostování z Wolfsburgu) velmi spokojený. „Hodně hráčů tady zůstalo, některé, co přišli, znám dobře. Působí to na mě, jako kdybych se vrátil dva roky zpátky,“ pochvaloval si.

Vrátí se Pilař i do reprezentace, kde by mohl oživit sestavu Pavla Vrby?

Plzeň - Jablonec: Gól Martina Doležala na 2:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Jablonec: Vlastní gól brankáře Jablonce Hrubého na 2:0
Video se připravuje ...

Tomáš Hübschman se s plze%nskou přesilou rval marně
Tomáš Hübschman se s plze%nskou přesilou rval marně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud