Tomáš Podvín
12. srpna 2014 • 15:25

Nejsem defenzivní, slíbil nový kouč Koubek. Plzeň je pro něho vrchol

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Plzně povede po odvolaném Dušanu Uhrinovi zkušený kouč Miroslav Koubek. Sám dvaašedesátiletý trenér přiznal, že už podobnou nabídku neočekával. „Bylo to nečekané, ale určitě pozitivní,“ řekl po svém jmenování. A hodlá se pustit hned do práce. „Atraktivní styl Plzně bude zachován,“ hlásí Koubek, jenž podepsal v Plzni smlouvu do konce sezony s roční opcí.



Dušan Uhrin mladší byl oficiálně odvolán v pondělí. Rozhodnutí ale padlo již v pátek. Jako nástupce byl zvolen Miroslav Koubek, který v minulé sezoně vedl pražskou Slavii. „Trenér Koubek bude mít velice těžkou pozici. Musí začít okamžitě vyhrávat,“ vyhlásil majitel Plzně Tomáš Paclík.

Úkol má nový šéf lavičky jasný. Vyhrát titul a dostat tým v příštím ročníku do evropských pohárů. Zkušený stratég se ale ničeho nebojí. „S tlakem samozřejmě počítám. Jsem jednoznačně připraven,“ říká Koubek sebevědomě.

„Ačkoliv jsem trénoval v Česku několik velkých klubů, vzhledem k postavení Plzně se tohle dá nazvat mým vrcholem. Takovou nabídku nemůžete odmítnout. Přijal jsem ji okamžitě,“ přiznal Koubek. „Podobnou možnost už jsem neočekával. A vidíte. Nikdy neříkej nikdy,“ dodával v zápětí.

S týmem začne pracovat ve středu. „Dnes (úterý) má tým volno, zítra začneme. Budeme nadále hrát atraktivní fotbal, ofenzivní pojetí určitě zachováme. Mám nálepku defenzivního trenéra, ale s tím nesouhlasím,“ tvrdil Koubek.

„Určitě není potřeba dělat rapidní a dramatické zásahy. Nicméně budu chtít zlepšit týmovou prací defenzivu. A soustředit se musíme také na standardní situace,“ prozradil trenér své první plány.

Nový lodivod dostane k dispozici kompletní kádr. Žádné zeštíhlování se nechystá. V plánu nejsou ani posily. „Žádné akutní příchody jsem nevyžadoval. Nejdůležitější bude, aby se někteří hráči uzdravili. Na tom mi teď záleží nejvíce,“ zakončil Koubek.

Šádek vysvětluje svá tvrzení o Uhrinovi a jeho odvolání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud