25. srpna 2014 • 18:23

Proč je Sparta v krizi? Opory z formy, evropská deka, slabí náhradníci

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně kráčeli neochvějně za titulem, při cestě za obhajobou zatím výrazně zakopávají. Fotbalisté Sparty skončili po nedělní porážce s Duklou 0:1 podruhé bez bodu a mají před sebou těžkou odvetu se Zwolle o postup do základní skupiny Evropské ligy, ve které nesmí prohrát. Proč je tým z Letné nyní v útlumu?



Opory z formy

Na dresech mají stejné jmenovky, ale jinak se v mnohém liší. Josef Hušbauer, Bořek Dočkal, či Costa na trávníku nepůsobí vůbec suverénně jako při mistrovské jízdě. Chybí Hušbauerovy góly, Dočkalovy asistence i jistá Costova práce v obraně. Také kapitán David Lafata zatím v Synot lize zaostává za svým obvyklým tempem a má na kontě jedinou trefu.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Dukla Praha - Sparta Praha 1:0
Video se připravuje ...

Nepoužitelní náhradníci

Jak ukázal zápas na Dukle, nevysvobodí z krize Spartu ani obvyklí náhradníci. Záložník Michal Breznaník dokonce dostal v hodnocení Sportu vůbec nejnižší známku ze všech hráčů na hřišti (3 – slabý), nevedlo se příliš ani Romanu Bednářovi, kterému se v minulé sezoně dařilo jako gólovému žolíkovi. V lize nastoupil Bednář za Spartu teprve potřetí v základní sestavě a stejně jako v předchozích případech vyšel střelecky naprázdno.

Dukla - Sparta: Roman Bednář zblízka přestřelil branku Dukly
Video se připravuje ...

Dukla Praha - Sparta Praha 1:0 Dukla Praha - Sparta Praha 1:0Foto Sport

Deka z Malmö

Místo Ligy mistrů zase jen oči pro pláč. Vyřazení s Malmö ve 3. předkole představovalo pro Spartu velkou ránu, ze které se ještě nevzpamatovala. Zvlášť po nadějném výsledku z prvního zápasu (4:2). Tohle byl klíčový moment, který českému šampionovi srazil sebevědomí, i když nakonec zůstal ve hře jako poslední z českých klubů ve hře alespoň v Evropské lize.

Lavička bez překvapení

Při svém druhém angažmá ve Spartě to ještě nikdy neměl trenér Vítězslav Lavička tak nahnuté, jako právě nyní. Po loňském fiasku na evropské scéně si reputaci napravil výsledky v domácí soutěži. Navíc nyní nezvládl v krizových momentech předvést žádný překvapivý taktický tah, který by uvadající Spartu znovu nastartoval.

David Lafata proti Dukle v základní sestavě nenastoupil
David Lafata proti Dukle v základní sestavě nenastoupil

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud